Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Movie's Corner

Αφιέρωμα στον Tim Burton Part 3

Big Fish (2003)  
Ο Ed Bloom(Ewan McGregor/Albert Finney) είναι ένας εξαιρετικός παραμυθάς που διηγείται στους γύρω του ευφάνταστες ιστορίες για το παρελθόν του. Ο γιός του, Will(Billy Crudup), όταν ήταν μικρός απολάμβανε αυτές τις ιστορίες πλέον όμως αναρωτιέται αν όντως γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας του ή αν η εικόνα που έχει για αυτόν είναι τελείως ψεύτικη. Ξεκινά λοιπόν να διηγείται την ιστορία του πατέρα του προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ξεδιαλύνει τον μύθο από την πραγματικότητα.
Τολμώ να παραδεχτώ ότι άργησα να δω αυτή την ταινία γιατί νόμιζα ότι δεν θα μου αρέσει- ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Την κατατάσσω, πλέον, στις αγαπημένες μου ταινίες. Γιατί; Όχι μόνο επειδή η ιστορία είναι μαγευτική με εξαιρετικούς ηθοποιούς(η αγαπημένη Helena Bonham Carter και –ω! τι ευχάριστη έκπληξη- ο Steve Buscemi είναι όπως πάντα φοβεροί)- την αγάπησα επειδή δείχνει ότι με έναυσμα τα πραγματικά γεγονότα της ζωής σου και με λίγη φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις μια μοναδική περιπέτεια που καθηλώνει τους ακροατές σου!

Alice in Wonderland(2010)
Η Alice(Mia Wasikowska) έχει ξεχάσει πως οι περιπέτειές της στη Χώρα των Θαυμάτων ήταν αληθινές και θεωρεί ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από εφιάλτες. Στο πάρτι του αρραβώνα της ξεφεύγει από το πλήθος για να αποφασίσει αν θα παντρευτεί, συναντά όμως τον Λαγό και ακολουθώντας τον πέφτει σε μια τρύπα που οδηγεί στην Κάτω Χώρα. Εκεί συναντά τα πλάσματα που έβλεπε τόσο καιρό στα όνειρά της και συνειδητοποιεί ότι η παρουσία της και οι αποφάσεις της είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον αυτού του τόπου.
Η ταινία αυτή απογοήτευσε πολλούς φαν του Tim Burton. Γιατί; Γιατί περιμέναμε αυτή την ταινία τοοοόσο καιρό και πιστεύαμε ότι θα ναι σουπερ-ουάου-φανταστική! Αντί για αυτό, είδαμε μια απλά καλή ταινία. Για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου άρεσε η ταινία, απλά ήμουν από τους λίγους που δεν την περίμεναν πώς και πώς!
Συμπέρασμα: δείτε την ταινία χωρίς να είστε προκατειλημμένοι και απολαύστε την Helena Bonham Carter ως την Κόκκινη Βασίλισσα και τον Johnny Depp ως τον Τρελό Καπελά.

9 (2009)
Ο 9(Elijah Wood), μια υφασμάτινη κούκλα, ξυπνάει σε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι και οι μηχανές, μετά από έναν βίαιο πόλεμο έχουν εξαφανιστεί. Οι μόνοι κάτοικοι αυτού του κόσμου είναι κάποιες υφασμάτινες κούκλες και μία μηχανή- το Τέρας- που τους κυνηγά. Ο 9 ενώνεται με αυτήν την ομάδα κούκλων και προσπαθεί να τις πείσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσουν είναι να επιτεθούν και όχι να κρύβονται και ότι πρέπει να μάθουν το λόγο για τον οποίο η μηχανή τους κυνηγάει. Σύντομα θα ανακαλύψουν πως το μέλλον της ζωής εξαρτάται από αυτούς..
Πόσο αδύναμοι και ανήμποροι θα είμαστε εμείς οι άνθρωποι αν οι φοβερές, υπερσύγχρονές, έξυπνες μηχανές στραφούν εναντίον μας! Ο Tim Burton- ως παραγωγός της ταινίας- παρουσιάζει με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο τους φόβους και προβληματισμούς των ανθρώπων αναφορικά με την τεχνολογία και τους κινδύνους που εγκυμονεί. 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Hi,

You've an extremely great weblog. To turn into a productive man or woman the basic thing is usually to have positive thinking. Get pleasure from Sky Rocketing Achievements with Turbo charged Positive Affirmations... Create Positive Thinking So You can Get rid of Tension Out of your Life, Enhance Your Self-Confidence and Program Oneself For Lifetime Accomplishment!

Creative Mind είπε...

I agree with you- positive thinking is very inportant in order to keep moving and achieve your goals. We can create a beautiful world to live in, if our thoughts and actions are based in love and hope.

Related Posts with Thumbnails