Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Outside In- Maria V.Snyder


Εγώ; Ηγέτης; Εντάξει, απέδειξα ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο Μέσα ( Inside ) απ’ ό,τι γνωρίζαμε. Ότι ένας ολόκληρος κόσμος υπάρχει πέρα από αυτόν τον κύβο μέσα στον οποίο ζούμε. Και αυτή η διαπίστωση οδήγησε σε μια σημαντική εξέγερση- ανάμεσα σε εργαζόμενους scrubs σαν εμένα  και τους σνομπ Ανωτέρους που κυβερνούν τον κόσμο μας. Αυτό κανονίστηκε. Χάρη σε μένα, είμαστε ελεύθεροι. Νόμιζα ότι αυτό σήμαινε πως είχε τελειώσει η δουλεία μου και πως μπορούσα να απομονωθώ ξανά- διατηρώντας επαφή με τον Riley, φυσικά. Είναι ο μοναδικός ανώτερος που νομίζω ότι μπορώ να εμπιστευτώ. Αλλά, στη συνέχεια μάθαμε ότι υπάρχει το εξωτερικό και συνάμα ότι υπάρχει το Έξω ( Outside ). Και κάτι από το Έξω θέλει να μπει Μέσα.

Μια εκπληκτική συνέχεια του πρώτου βιβλίου. Τολμώ να ομολογήσω ότι δεν μπορούσα να φανταστώ πως η ιστορία θα συνεχιζόταν με τους ίδιους χαρακτήρες από το Inside Out και ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα.
Το βιβλίο ξεκινά λίγες εβδομάδες μετά την επανάσταση- έχει συσταθεί μια Επιτροπή εκπροσώπων από όλες τις τάξεις η οποία όμως δυσκολεύεται να ξεπεράσει τον ταξικό διαχωρισμό, να πάρει πρωτοβουλίες για δίκαιες και πρωτοποριακές αποφάσεις και παράλληλα να συντονίσει επιτυχώς τις λειτουργίες του Μέσα. Αντιμέτωπη με αυτή τη συμπεριφορά της Επιτροπής η Trella παραιτείται από τη θέση της συμβούλου της Επιτροπής καθώς πιστεύει ότι δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω και πως θα πρέπει και οι υπόλοιποι συμπολίτες της να αρχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά. Και κάπου εδώ χάνεται ο έλεγχος..
Ο κόσμος της Maria V.Snyder δεν είναι ένας κόσμος  από τέλειους χαρακτήρες- ένας τέλειος χαρακτήρας δεν μπορεί να προκαλέσει δυνατά συναισθήματα στον αναγνώστη, είναι άχρωμος, αδιάφορος. Οι ήρωες του είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που προσπαθούν, αγωνίζονται, αγαπούν αλλά παράλληλα αμφιβάλλουν, κάνουν λάθος κινήσεις, προδίδουν, επαναπαύονται. Ήρωες με τους οποίους ταυτίζεσαι και συμπάσχεις.
Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα ταξίδι, που κόβει την ανάσα, στον κόσμο του Inside?
Μπορείτε να το παραγγείλετε σ'αυτή την ιστοσελίδα.

Βαθμολογία: 4/5
Inside Out- Book TwoΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails