Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

The Warrior Heir- Cinda Williams Chima

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Πριν μάθει για τους Roses ο δεκαεξάχρονος Jack ζούσε μια απλή ζωή στη μικρή πόλη Trinity του Ohio.  Μόνο το φάρμακο που πρέπει να παίρνει καθημερινά και η έντονη ουλή πάνω από την καρδιά του τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λυκειόπαιδα. Και μια μέρα ο Jack παραλείπει να πάρει το φάρμακό του. Ξαφνικά, είναι πιο δυνατός, πιο επιθετικός και πιο σίγουρος από ποτέ. Και νιώθει υπέροχα, μέχρι που χάνει τον έλεγχο της δύναμής του και σχεδόν σκοτώνει έναν άλλο παίκτη κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σύντομα, ο Jack μαθαίνει την εκπληκτική αλήθεια για τον εαυτό του: είναι ένας Weirlind, κομμάτι μιας μυστικής κοινωνίας μαγικών ανθρώπων που ζούνε ανάμεσά μας. Στην κεφαλή αυτής της κοινωνίας βρίσκονται οι αντιμαχόμενοι οίκοι  του Κόκκινου Ρόδου και του Λευκού Ρόδου, των οποίων η εξουσία καθορίζεται από τον Αγώνα. Ένα μαγικό τουρνουά, στο οποίο κάθε οίκος είναι χορηγός ενός πολεμιστή που αγωνίζεται μέχρι θανάτου. Ο οίκος που νικάει, κυβερνάει τους Weir. Και σαν να μην έφτανε η παράξενη μαγική κληρονομιά του, ο Jack ανακαλύπτει ότι δεν είναι απλά ένας ακόμα Weirlind, αλλά ένας από τους τελευταίους πολεμιστές σε μια περίοδο που και οι δύο οίκοι αναζητούν παίκτη. Η επίδοση του Jack στο γήπεδο έχει προειδοποιήσει όλη τη μαγική κοινότητα ότι βρίσκεται στο Trinity. Και μέχρι να κηρυχθεί ένας από τους οίκους ως επίσημος χορηγός του Jack δε θα σταματήσουν πουθενά προκειμένου να κάνουν τον Jack να αγωνιστεί για αυτούς.\

Οι σκέψεις μου:
Θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία, δράση και περιπέτεια; Το The Warrior Heir είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Η συγγραφέας βασίζεται σε μια κλασσική πλέον συνταγή ιστορίας φαντασίας, με ήρωα έναν έφηβο που μαθαίνει ότι είναι κάτι παραπάνω απ' ό,τι νομίζει, και προσθέτει στοιχεία που αιφνιδιάζουν ευχάριστα τον αναγνώστη- όπως για παράδειγμα η αληθοφάνεια των χαρακτήρων, το βάθος τους καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορεί ο αναγνώστης να προβλέψει τις κινήσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα.
Το The Warrior Heir είναι ένα βιβλίο που ξέρεις ότι θα είναι ένα από τα αγαπημένα σου πριν ακόμα το τελειώσεις. Είναι ένα βιβλίο που όταν δεν το έχεις στα χέρια σου αναρωτιέσαι διαρκώς ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας. Και για να γλυτώσετε από αυτό το μαρτύριο της αναμονής σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο μονορούφι.


The Heir Chronicles-Book One
Βαθμολογία: 5/5


*Thanks to Net Galley and Disney-Hyperion for providing me a galley of this great book.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails