Σάββατο 28 Απριλίου 2012

The Immortals Rule- Julie Kagawa

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη:


Σ'ένα μελλοντικό κόσμο, οι Βρικόλακες βασιλεύουν. Οι άνθρωποι είναι σακούλες αίματος. Και ένα κορίτσι θα ψάξει το κλειδί για να σώσει την ανθρωπότητα.


Η Allison Sekemoto επιβιώνει στο Fringe, στον εξωτερικό κύκλο μιας πόλης βρικολάκων. Την ημέρα, αυτή και η συμμορία της ψάχνουν για φαγητό. Το βράδυ, καθένας από αυτούς μπορεί να φαγωθεί.
Κάποιες μέρες, το μόνο που ωθεί την Allison είναι το μίσος της για αυτούς. Για τους βρικόλακες που κρατούν τους ανθρώπους ως σακούλες αίματος. Μέχρι τη νύχτα που η ίδια η Allie γίνεται θύμα επίθεσης-και της δίνεται η ύστατη επιλογή. Να πεθάνει ή να γίνει κι αυτή ένα τέρας.
Αντιμέτωπη με το θάνατό της, η Allie γίνεται αυτό που απεχθάνεται περισσότερο. Προκειμένου να επιβιώσει, θα πρέπει να μάθει τους κανόνες του να είσαι αθάνατος, συμπεριλαμβανομένου και του πιο σημαντικού κανόνα: χωρίς ανθρώπινο αίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα τρελαθεί.
Στη συνέχεια, η Allie αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή προς το άγνωστο, έξω από τα τείχη της πόλης, Εκεί, ενώνεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν ένα θρύλο- μια πιθανή θεραπεία για την ασθένεια που σκότωσε την πλειονότητα των ανθρώπων και που δημιούργησε τα Rabids, τα άλογα πλάσματα που απειλούν τόσο τους ανθρώπους, όσο και τους βρικόλακες.
Αλλά δεν είναι εύκολο να περάσει για άνθρωπος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι κοντά στον Zeke, ο οποίος μπορεί να δει στο πρόσωπό της κάτι περισσότερο από ένα τέρας. Και η Allie πρέπει να αποφασίζει για τι-και για ποιόν- αξίζει να θυσιαστεί.


Οι σκέψεις μου:


Η επιστροφή των παλιών, κακών βρικολάκων στη σύγχρονη λογοτεχνία.


Είχα να διαβάσω βιβλίο σχετικά με βρικόλακες πολύ καιρό. Ο λόγος; Είχα κουραστεί από τον τρόπο που τους παρουσιάζουν μερικοί από τους σύγχρονους συγγραφείς- ως ανώριμα, αγαθά και παρεξηγημένα πλάσματα, που μπορούν να ζουν μαζί με ανθρώπους, χωρίς να κινδυνεύει ιδιαίτερα η ζωή των τελευταίων.


Αν θέλετε να διαβάσετε μια τέτοια ιστορία, αυτό το βιβλίο δεν είναι για εσάς- οι βρικόλακες της Julie Kagawa είναι τα επικίνδυνα, τρομακτικά και αιμοδιψή πλάσματα των παλιών ιστοριών, και οι πιθανότητες ασφαλούς συμβίωσης μαζί τους μηδαμινές.
Οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα η πρωταγωνίστρια μας, τους μισούν. Και όταν το ένστικτο της επιβίωσης ωθεί την Allie να γίνει μια από αυτούς, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι έχει μεταμορφωθεί σ'αυτό που απεχθάνεται περισσότερο; Πώς θα μπορέσει να κρατήσει την ανθρωπιά της, όταν οι άνθρωποι είναι πλέον γι'αυτήν το γεύμα της;


Ένα βιβλίο από την εξαιρετική συγγραφέα Julie Kagawa (Iron Fey series) που θα σας συνεπάρει.

 *Thanks to NetGalley and Harlequin Teen for providing me this galley.

The Blood of Eden-Book One
Βαθμολογία: 5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails