Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ιστορία μιας αλλαγής...

Η πλατεία της μεσαιωνικής πόλης Grapeland, που βρισκόταν στα σύνορα του κράτους της Natu, ήταν κατάμεστη από κόσμο που γλεντούσε τη Γιορτή της Μεταμόρφωσης, όπως κάθε πρώτο Σάββατο της Άνοιξης, για να υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο και μαζί του τη Μητέρα Φύση που ξύπνησε από τον χειμερινό της θάνατο. Στα τραπέζια το κρασί έρρεε ασταμάτητα και οι δυνατές φωνές των κατοίκων κάλυπταν τη μουσική της μπάντας.
Είχε ήδη φτάσει απομεσήμερο, όταν ξεκίνησε ένας διαπληκτισμός μεταξύ της Christie, κόρης του Barnes και της Mandy Mischief, και της Artemis, κόρης του Jonathan και της Juliet Rose. Οι δύο οικογένειες ήταν εχθρικές μεταξύ τους γιατί οι Mischief είχαν προσπαθήσει να κλέψουν το Βιβλίο Μυστηρίου της οικογένειας Rose. Η κλοπή του οικογενειακού Βιβλίου Μυστηρίου ήταν μεγάλη προσβολή για μια οικογένεια και τιμωρούνταν αυστηρά, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις και έτσι αν και όλοι γνώριζαν τι προσπαθούσαν να κάνουν οι Mischief, αυτοί ξέφευγαν από τα χέρια του νόμου.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Christie είπε ότι η Artemis δε θα περνούσε στο επόμενο στάδιο της Σχολής  του Grapeland καθώς δεν είχε βρει ακόμα το ζώο-προστάτη που αντιπροσώπευε. Οι κάτοικοι του Grapeland, καθώς και όλης της Natu, ήταν έντονα συνδεδεμένοι με τη φύση και τα μυστήριά της και πίστευαν ότι πνεύματα ζώων ήταν προστάτες των ανθρώπων και ότι για να εξελιχθεί κάποιος σε Μάγο Πρώτου Βαθμού, θα πρέπει να μπορεί να μεταμορφωθεί στο ζώο-προστάτη του πριν την 17 Γιορτή Μεταμόρφωσής του. Η Artemis βρισκόταν στην 16 Γιορτή Μεταμόρφωσής της, και ο χρόνος και οι γονείς της- Μάγοι του Εβδόμου και Ανώτατου Βαθμού- την πίεζαν.
Η Christie κορόιδευ πολύ συχνά την Artemis για αυτόν το λόγο, καθώς χαιρόταν που την ξεπερνούσε σε κάτι. Η διαφορά, όμως, του σημερινού διαπληκτισμού τους από τους προηγούμενους, είναι ότι πήρε απρόσμενες διαστάσεις τόσο για την Christie όσο και για την Artemis.
Η Christie μεταμορφώθηκε σε φίδι, το ζώο-προστάτη της, και στράφηκε απειλητικά προς την Artemis. Αυτή χωρίς να το σκεφτεί μεταμορφώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε λιοντάρι και ήταν έτοιμη να ορμήσει στο φίδι-Christie, που ζάρωσε από το φόβο του. Η Artemis πήρε την αρχική της μορφή, μην έχοντας συνείδηση του τι έγινε και του τι κάνει, και αρχίζει να τρέχει προς τον γκρεμό που βρισκόταν στο τέλος της πλατείας, ένα φυσικό οχυρό ενάντια στους εχθρούς της πόλης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στη γιορτή πανικοβλήθηκαν και μάταια φώναζαν την Artemis να σταματήσει.
Η Artemis μη δίνοντας σημασία στις φωνές των συμπολιτών της, πέφτει από τον γκρεμό και… μεταμορφώνεται σε έναν πανέμορφο κατακόκκινο δράκο! Οι πολίτες του Grapeland έμειναν άφωνοι βλέποντας αυτό τον μεγαλοπρεπή δράκο αλλά και γιατί το να έχει κανείς δύο ζώα-προστάτες είναι πολύ σπάνιο και μεγάλη ευλογία από τη Μητέρα. Πιθανότατα για αυτό άργησε τόσο καιρό η Artemis να μεταμορφωθεί στο ζώο-προστάτη της- το καθένα από τα δύο πνεύματα προσπαθούσε να κυριαρχήσει έναντι του άλλου, αλλά καθώς αντιπροσώπευαν και τα δύο πτυχές του χαρακτήρα της, ο κυρίαρχος του αέρα και ο κυρίαρχος της γης ενώθηκαν για να προστατέψουν την Artemis.
Η Μητέρα έκανε ένα μεγάλο δώρο στο Παιδί Της για να το βοηθήσει στο ταξίδι του. 
Δοξασμένο το όνομά Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails