Κυριακή 1 Μαΐου 2011

The Restorer- Amanda Stevens

READ THIS REVIEW IN ENGLISHΠοτέ μην παραδεχτείς τους νεκρούς.
Ποτέ μην απομακρυνθείς από καθαγιασμένο έδαφος.
Ποτέ μην έρθεις πολύ κοντά στους στοιχειωμένους.
Ποτέ , μα ποτέ μην προκαλείς την μοίρα.
Οι κανόνες του πατέρα μου.
Δεν τους παραβίασα ποτέ μέχρι τώρα.

Το όνομά μου είναι Amelia Grey. Είμαι μια αναστηλώτρια νεκροταφείων που βλέπει φαντάσματα. Προκειμένου να προστατέψω τον εαυτό μου από την παρασιτική φύση των νεκρών, πάντα τηρούσα ρητά τους κανόνες που προέρχονται από τον πατέρα μου. Αλλά τώρα ένας στοιχειωμένος αστυνομικός επιθεωρητής μπήκε στον κόσμο μου και όλα αλλάζουν, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων που πάντα με κρατούσαν ασφαλή. Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη του κατακρεουργημένου πτώματος μιας γυναίκας σε ένα παλιό Charleston νεκροταφείο, για την αναστήλωση του οποίου με έχουν προσλάβει. Τα στοιχεία που οδηγούν στον δολοφόνο- και στα υπόλοιπα θύματά του- βρίσκονται στα σύμβολα των ταφόπετρων που μόνο εγώ μπορώ να ερμηνεύσω. Ο Devlin χρειάζεται τη βοήθειά μου, αλλά τα φαντάσματά του παρακολουθούν κάθε του κίνηση, τρεφόμενα από τη ζεστασιά του, διατηρώντας την παρουσία τους με την ενέργειά του. Για να τον προειδοποιήσω θα πρέπει να τα προσκαλέσω στη ζωή μου. Έχω ορκιστεί να κρατηθώ σε απόσταση, αλλά  η έλξη μου για αυτόν μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς τα σύμβολα με οδηγούν πιο κοντά στο δολοφόνο και στο αραχνοΰφαντο βέλο που διαχωρίζει αυτόν τον κόσμο από τον επόμενο.

Όλοι μας έχουμε περπατήσει σε κάποιο νεκροταφείο. Λίγοι όμως από εμάς βλέπουν τα νεκροταφεία όπως τα βλέπει η συγγραφέας- έργα τέχνης γεμάτα συμβολισμούς που αντικατοπτρίζουν τις πεποιθήσεις κάθε κοινωνίας για τον ορισμό του θανάτου. Η κρυμμένη ομορφιά των νεκροταφείων μας αποκαλύπτεται μέσα από τα μάτια της ηρωίδας ενώ παράλληλα αποτελούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εξέλιξη ενός μυστηρίου που θα μας κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος του βιβλίου.
Φυσικά υπάρχει και ρομαντικό στοιχείο στην υπόθεση, αλλά η συγγραφέας δεν βιάζεται- σέβεται το χρόνο που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς του και να αναπτυχθεί μια σχέση.
Καθώς θα διαβάζετε το βιβλίο μην παραξενευτείτε που η απάντηση στα κυρίαρχα ερωτήματα του βιβλίου αργούν να έρθουν. Η δουλειά της Amanda Stevens είναι τόσο μεθοδευμένη ώστε η τελική λύση του μυστηρίου να έρχεται πολύ φυσικά και αβίαστα, ενώ αφήνονται κάποιες απορίες σχετικά με τη φύση του χαρίσματος και την οικογένεια της Amelia αναπάντητες προκειμένου να γίνει μια ομαλή μετάβαση στο επόμενο βιβλίο της σειράς το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με τον τίτλο The Kingdom.

Μπορείτε να το περαγγείλετε σ'αυτή την ιστοσελίδα.

Βαθμολογία: 4/5
The Graveyard Queen Series- Book One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails