Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πέρσι Τζάκσον και Ο Τελευταίος ΟλύμπιοςΠάνε τρία χρόνια που ο Πέρσι Τζάκσον ανακάλυψε ότι δεν είναι απλώς ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα, αλλά ένας ημίθεος, γιος μιας θνητής και του θεού Ποσειδώνα. Με τους συντρόφους του, την Άναμπεθ και τον Γκρόβερ, έφερε σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές: βρήκε ποίος είχε κλέψει την αστραπή του Δία, έφερε στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων το Χρυσόμαλλο Δέρας, απελευθέρωσε τη θεά Άρτεμη, και έκρινε την έκβαση της μεγάλης Μάχης του Λαβυρίνθου. Όμως τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης…Ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης. Όλη τη χρονιά οι ημίθεοι προετοιμάζονταν για να συγκρουστούν, στο πλευρό των Ολύμπιων, με τις φοβερές δυνάμεις του Κρόνου και των τιτάνων, σε μια μάχη που φαντάζει άνιση. Ενώ οι Ολύμπιοι αγωνίζονται να αναχαιτίσουν τον καταστροφικό Τυφώνα, ο Κρόνος αρχίζει την προέλαση του με το στόχο τον Όλυμπο, που ουσιαστικά είναι αφύλακτος. Κατά τη διάρκεια της επικής αυτής μάχης, πολλά μυστικά θα ξεδιπλωθούν, όπως ο φοβερός χρησμός που συνδέεται με τα δέκατα έκτα γενέθλια του Πέρσι. Και ρόλο κλειδί θα παίξει ο αφανής Τελευταίος Ολύμπιος, ή ίσως η τελευταία θεά του Ολύμπου…Ο Πέρσι Τζάκσον και οι ημίθεοι σύντροφοί του πολεμούν ενάντια στον Άρχοντα του Χρόνου για να σώσουν τον Όλυμπο και τον κόσμο. Πρέπει να νικήσουν. Θα τα καταφέρουν; 


Οι σκέψεις μου: 
Το τελευταίο αυτό βιβλίο της σειράς είναι ένα ακόμα δείγμα της εξαιρετικής γραφής του Rick Riordan. Γεμάτο δράση που κόβει την ανάσα από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία, αναδρομές στο παρελθόν που αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία για τους χαρακτήρες, απαντήσεις σε όσα ερωτήματα γεννήθηκαν και με ένα απροσδόκητο τέλος, Ο Τελευταίος Ολύμπιος είναι το ιδανικό φινάλε της σειράς.
Και το καλύτερο; Η ιστορία συνεχίζεται στην επόμενη σειρά του Rick Riordan, Heroes of Olympus, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές βέβαια, ωστόσο συναντάμε και τους αγαπημένους μας ήρωες. Ας ελπίσουμε ότι θα μεταφραστούν και τα βιβλία αυτά στα ελληνικά!!
Όσοι έχετε ήδη διαβάσει τα προηγούμενα τέσσερα βιβλία της σειράς, τι περιμένετε; Τρέξτε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο! Και όσοι δεν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο της σειράς, σας προτείνω να ξεκινήσετε να τα διαβάζετε.. σήμερα! :-)

Βαθμολογία: 4/5
Percy Jackson and the Olympians Series- Book Five

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails