Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

WICKED LOVELY-Melissa Marr

Κανόνας #3: Μην κοιτάς τις αόρατες νεράιδες
Η Aislinn πάντα έβλεπε νεράιδες. Δυνατές και επικίνδυνες, περπατούν στον κόσμο των θνητών κρυμμένες. Η Aislinn φοβάται γιατί μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές -ιδιαίτερα αν μάθουν για την Όρασή της- και εύχεται μην τις έβλεπε όπως οι υπόλοιποι.
Κανόνας #2: Μην μιλάς σε αόρατες νεράιδες
Τώρα νεράιδες την ακολουθούν. Μία αρσενική νεράιδα, ο Keenan, που είναι τόσο τρομαχτικός όσο και γοητευτικός  προσπαθεί να της μιλήσει, και κάνει ερωτήσεις που η Aislinn φοβάται να απαντήσει.
Κανόνας #1: Ποτέ μην προσελκύσεις την προσοχή τους.
Πλέον όμως  είναι αργά. Ο Keenan είναι ο Βασιλιάς του Καλοκαιριού και ψάχνει την βασίλισσά του εδώ και εννιά αιώνες.  Χωρίς αυτή, το καλοκαίρι θα εξαφανιστεί. Σκοπεύει να κάνει την Aislinn Βασίλισσα του Καλοκαιριού με κάθε τίμημα-ανεξάρτητα από τα σχέδιά ή τις επιθυμίες της.
Ξαφνικά κανένας από τους κανόνες που κρατούσαν την Aislinn ασφαλή δεν ισχύει, και τα πάντα είναι σε κίνδυνο: η ελευθερία της, ο καλύτερός της φίλος Seth, η ζωή της.
 Η ίντριγκα των νεραϊδών, ο θνητός έρωτας και η σύγκρουση των αρχαίων κανόνων και με τις σύγχρονες  προσδοκίες συνθέτουν ένα εκπληκτικό παραμύθι του 21ου αιώνα.*
Η Aislinn είναι μια έφηβη η οποία βλέπει τις νεράιδες που περπατούν στον κόσμο των θνητών και επιλέγεται από τον Βασιλιά του Καλοκαιριού να γίνει η βασίλισσά του.
 Υπέροχο έτσι; Βασικά όχι, γιατί α) η Aislinn έχει τη ζωή της και δε θέλει να την παρατήσει επειδή κάποιου του κόλλησε η ιδέα ότι μπορεί αυτή να είναι η βασίλισσα που ψάχνει και β) γιατί οι νεράιδες του μυθιστορήματος δεν έχουν καμία σχέση με τις αξιαγάπητες και καλοσυνάτες νεράιδες της Disney.. Αυτές οι νεράιδες είναι πιο σκοτεινές, πιο καταστροφικές. Με αυτό τον τρόπο το βιβλίο γίνεται και πιο ενδιαφέρον- μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι νεράιδες για να πετύχουν το στόχο τους; Θα μπορέσει η Aislinn να ξεφύγει από τα σχέδιά τους; Και πώς θα επηρεαστεί η σχέση της με τον Seth, γιαγιά της και τις φίλες της;
Ένα διαφορετικό βιβλίο για νεράιδες που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι και την τελευταία σελίδα.

*ελεύθερη μετάφραση του οπισθόφυλλου της αγγλικής έκδοσηςWicked Lovely Series Book One-Wicked Lovely 
Σελίδες:328

Βαθμολογία: 5/5Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails