Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο Πέρσι Τζάκσον και η θάλασσα των τεράτων- Rick Riordan

Ο Πέρσι Τζάκσον έχει μια εκνευριστικά βαρετή χρονιά στο σχολείο μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει πως τα μαγικά σύνορα που κάνουν την κατασκήνωση των ημίθεων απροσπέλαστη κινδυνεύουν. Αν δεν γίνει κάτι εγκαίρως η κατασκήνωση θα δεχτεί επίθεση από δαίμονες και τέρατα. Για να αποκατασταθεί η μαγική δύναμη των συνόρων, πρέπει να βρεθεί το μυθικό χρυσόμαλλο δέρας, και ο μόνος που μπορεί να διασχίσει μια θάλασσα τεράτων για να το αναζητήσει είναι ο Πέρσι Τζάκσον.
Πρόκειται για τη συνέχεια του πρώτου τόμου «Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής».Σε αυτό το βιβλίο ο Rick Riordan για ακόμα μια φορά αποδεικνύει το ταλέντο του στο να συνδυάζει την ελληνική μυθολογία με το σύγχρονο πολιτισμό και μας διηγείται μια περιπέτεια με στοιχεία από το ομηρικό έπος, Οδύσσεια. Ο Πέρσι, σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας, θα πρέπει να ταξιδέψει στη θάλασσα των τεράτων για να μπορέσει να σώσει τους φίλους του. Στο ταξίδι του τον συνοδεύει και ο Τάισον, ένας παράξενος συμμαθητής του, και χάρη σε αυτόν ο Πέρσι και η Άναμπεθ θα μάθουν να βλέπουν κάτω από την επιφάνεια.
Η ιστορία του Πέρσι και της παρέας του συνεχίζεται, ενώ το απροσδόκητο και ευφάνταστο τέλος του βιβλίου επιτείνει την αγωνία του αναγνώστη η οποία δεν πρόκειται να καταλαγιάσει, αν δε διαβάσει το επόμενο!
Percy Jackson and the Olympians-Book Two
Εκδόσεις: Πάπυρος
Βαθμολογία: 4/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails