Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός- Paulo Coelho


«Οι πολεμιστές του φωτός αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο από το βλέμμα. Βρίσκονται στον κόσμο, αποτελούν μέρος του κόσμου».
Μέσα από σύντομα, απλά, κι ωστόσο εμπνευσμένα κείμενα -ένα για κάθε μέρα, όπως κάναμε άλλοτε με τα στιχάκια των παλιών ημερολογίων-, ο Πάουλο Κοέλο μάς βοηθά να ανακαλύψουμε τον «πολεμιστή του φωτός» που κρύβουμε όλοι μέσα μας: εκείνον που ξέρει να εκτιμά το θαύμα της ζωής και να ακολουθεί με πίστη τον προσωπικό του μύθο.


Κάθε βιβλίο που έρχεται στη ζωή μας έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να μας διδάξει κάτι- αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει πιο έντονα με τα βιβλία πνευματικού περιεχομένου και αυτοβοήθειας.


Ενώ ήθελα εδώ και πολύ καιρό να διαβάσω αυτό το βιβλίο, τελικά βρέθηκε στα χέρια μου πριν από λίγες μέρες. Ξεκίνησα να το διαβάζω και ενθουσιάστηκα από το πώς το βιβλίο απαντούσε σε ερωτήματά μου τη στιγμή που τα σκεφτόμουν. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσει κάποιος αυτό το βιβλίο είναι να το ανοίγει κάθε μέρα σε μια τυχαία σελίδα. Ίσως εκπλαγεί από το πώς αυτό το βιβλίο μιλάει στην καρδιά του.
Η απάντηση στο ερώτημά μου ήταν αυτή:

«Ένας Πολεμιστής του Φωτός μελετάει με μεγάλη προσοχή τη θέση που έχει σκοπό να κατακτήσει.
 Όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος του, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να ξεπεράσει τα εμπόδια. Επαληθεύει τις εναλλακτικές πορείες, ακονίζει το σπαθί του και προσπαθεί να γεμίσει την καρδιά του με την αναγκαία επιμονή για την αντιμετώπιση της πρόκλησης.
Ωστόσο, όσο προχωρά σιγά σιγά, ο πολεμιστής συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν δυσκολίες που δεν είχε λάβει υπόψη του.
Αν σταματήσει περιμένοντας την ιδανική στιγμή, δε θα ξεφύγει ποτέ από εκείνο το μέρος- είναι απαραίτητη μια ελάχιστη δόση τρέλας για να κάνει το επόμενο βήμα.
Και έτσι ο πολεμιστής χρησιμοποιεί ένα ψίχουλο τρέλας. Επειδή, στον πόλεμο κα στον έρωτα, δεν είναι δυνατό να προβλεφτούν όλα.»

Ποία ήταν η απάντηση για εσάς;
Εκδόσεις: Λιβάνη
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails