Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

In the Forests of the Night(Goblin Wars #2)- Kersten Hamilton

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Η μάχη ενάντια στα γκόμπλιν συνεχίζεται... αλλά με ποια πλευρά θα είναι η Teagan;

Η Teagan, ο Finn, και ο Aiden κατάφεραν να βγουν από τη Mag Mell ζωντανοί, αλλά οι δυνάμεις του Σκοτεινού είναι ξοπίσω τους. Στο Σικάγο, γκόμπλιν ξαδέρφια της Teagan εμφανίζονται στο σχολείο της, σίγουρα πως θα επιστρέψει πίσω στη Mag Mell, καθώς η γκόμπλιν πλευρά της έχει πλέον αφυπνιστεί. Παράλληλα, είναι στην ευχάριστη θέση να διασκεδάζουν προσπαθώντας να παραπλανήσουν, να απαγάγουν, ή να σκοτώσουν την οικογένεια και τους φίλους της. Η Tea γνωρίζει ότι δεν της έχει μείνει πολύ χρόνος, και αρνείται να αφήσει τον Finn ή την οικογένειά της να βασανιστούν και να σκοτωθούν. Η πλευρά της άγριας Stormrider, γεννημένης να κυβερνά και να βασιλεύει, γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή μέσα της, Αλλά για όσο μπορεί να αντέξει, είναι ακόμα η Teagan Wylltson, που σκοπεύει να είναο χορτοφάγος και που θεραπεύει τους αρρώστους και τους τραυματισμένους. Η ασθένεια που την καταστρέφει- που τους καταστρέφει όλους- έχει όνομα: Feir Doirich. Και η Teagan Wylltson δε σκοπεύει να τον αφήσει να νικήσει.


Οι σκέψεις μου:
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Goblin Wars, η Kersten Hamilton κατορθώνει όχι μόνο να μην απογοητεύσει τους αναγνώστες της σειράς αλλά και να ανεβάσει τον πήχη για το επόμενο βιβλίο. 
Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας αφιερώνει μεγάλο μέρος της αφήγησης στην καθημερινότητα της Teagan και της οικογένειάς της μετά τις εξελίξεις του πρώτου βιβλίου. Εστιάζει στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και έτσι καταφέρνουμε να τους γνωρίσουμε περισσότερο, να τους απολαύσουμε περισσότερο και να τους αγαπήσουμε περισσότερο.
Ένα ακόμα στοιχείο που με κάνει να λατρεύω αυτή τη σειρά είναι το μυθολογικό και λογοτεχνικό υπόβαθρο τους. Κατ’ αρχήν, το θεωρώ αδιανόητο να διαβάσει κάποιος τα βιβλία και να μην ψάξει ευθύς αμέσως περισσότερες πληροφορίες για την ιρλανδική μυθολογία, για τους ήρωες και τα μαγικά πλάσματά της. Επίσης, χάρη στον βιβλιοθηκάριο πατέρα της Teagan και τον Thomas γίνονται συχνές αναφορές σε ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα και ωθούν τον αναγνώστη να τα διαβάσει.
Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμα τη σειρά, σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Ο ξεχωριστός και μαγικός κόσμος της Mag Mell περιμένει να τον εξερευνήσετε…

**Σημείωση: μέχρι το τέλος του μήνα η τιμή του Tyger Tyger (πρώτο βιβλίο της σειράς) ως e-book είναι $2,99 μέσω Amazon, Apple, B&N και Google.


*Thanks to Net Galley,Clarion Books and Kersten Hamilton for providing me this galley.


Goblin Wars- Book Two
Βαθμολογία: 5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails