Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το Βιβλίο του Νεκροταφείου- Neil Gaiman

***The Graveyard Book: READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Ο Καν Όυενς είναι ένα φυσιολογικό αγόρι. Ή μάλλον, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αν παραβλέπαμε ότι μένει σ’ένα νεκροταφείο, ότι την ανατροφή του την έχουν αναλάβει φαντάσματα κι ότι ο Σίλας, ο αινιγματικός προστάτης του, ζει και κινείται στο μεταίχμιο του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών, δίχως ν’ανήκει σε κανέναν από τους δύο.
Στο νεκροταφείο, ο Καν θα ζήσει διάφορες περιπέτειες- θα συναντήσει τον αρχαίο Λουλακί Άντρα, θα ανακαλύψει την πύλη που οδηγεί στην εφιαλτική Νεκρόπολη και θα γνωρίσει τον παράξενο και τρομαχτικό Υπηρέτη. Μα κι έξω από το νεκροταφείο, ο κίνδυνος καραδοκεί στο πρόσωπο ενός άντρα ονόματι Τζακ, του άντρα που δολοφόνησε την οικογένεια του Καν και που τώρα ψάχνει να βρει και τον ίδιο, για να αποτελειώσει το αποτρόπαιο έργο του.


Βραβείο Hugo 2009- Καλύτερο μυθιστόρημα
Βραβείο Locus 2009- Καλύτερο μυθιστόρημα για εφήβουςΟι σκέψεις μου:

Το Βιβλίο του Νεκροταφείου είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω από τον Neil Gaiman, αν και είχα μια ιδέα του στυλ του καθώς οι ταινίες Coraline και Αστερόσκονη βασίστηκαν σε έργα του. Και παρόλο που είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει απ’ αυτόν μέχρι στιγμής, είναι πλέον ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς.

Το βιβλίο ξεκινά με τη δολοφονία της οικογένειας του Καν, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του βιβλίου μπορεί να προβληματίσει τους γονείς και να τους αποτρέψει απ’ το να το διαβάσουν στα παιδία τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες της δολοφονίας των γονιών του Καν και ότι χάρη στη μοναδική γραφή του Neil Gaiman το γεγονός ότι ένα παιδί ανατρέφεται από φαντάσματα νεκροταφείου δεν είναι καθόλου καταθλιπτικό. Ίσα ίσα, το βιβλίο είναι μια ωδή στη ζωή, στην οικογένεια και στη φιλία. Ωστόσο, θα πρότεινα πρώτα να διαβαστεί από τους γονείς και μετά να αποφασίσουν αν θα το δώσουν στα παιδία τους.

Όσον αφορά τους αναγνώστες των 15 και άνω, θα πρότεινα να ακούσουν την αφήγηση του βιβλίου από τον ίδιο τον Neil Gaiman, καθώς ως συγγραφέας του γνωρίζει σε ποία σημεία να δώσει έμφαση κάνοντας τον ακροατή να ξεκαρδίζεται στα γέλια( κάτι το οποίο μπορεί να μη αν το διαβάζει σε περίπτωση που δεν καταλάβει το ύφος του αμέσως). Ακολουθήστε το παρακάτω linkhttp://www.mousecircus.com/videotour.aspx

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα βιβλία του 2011. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!


Βαθμολογία: 5/5
Εκδόσεις: Οξύ

2 σχόλια:

Αλίκη Σκούφα είπε...

Το διάβασα στα αγγλικά και το είχα πραγματικά λατρέψει. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, το ύφος και το περιβάλλον που περιγράφει ο Gaiman είναι τόσο σκοτεινά, αλλά καθόλου τρομακτικά. Είναι που μου αρέσουν και πολύ οι ιστορίες με φαντάσματα!!!

Τώρα θέλω κάποια στιγμή να το ξαναδιαβάσω, αλλά στα ελληνικά αυτή τη φορά.

Creative Mind είπε...

Λατρεύω οτιδήποτε έχει γράψει ο Neil Gaiman!! Είναι απλά φανταστικός!! Να το διαβάσεις στα ελληνικά, αλλά να επισκεφτείς και την ιστοσελίδα που αναφέρω παραπάνω, για να τον ακούσεις να το αφηγείται! Λειτουργεί ακόμα το link, και τώρα βλέπω ότι έχει ανεβάσει και το Coraline! :D

Related Posts with Thumbnails