Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αγώνες Πείνας- Suzanne Collins

***The hunger games- READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Η αναγνωρισμένη Σούζαν Κόλινς μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ.
ΗΤΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ..


Οι σκέψεις μου:

Άραγε μπορεί να υπάρξει ανθρωπιά σε μια αρένα θανάτου;
Θα μπορέσουν οι ήρωες μας να επιζήσουν χωρίς να γίνουν ταυτόχρονα δολοφόνοι;
Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τους κανόνες που τους θέτει η τυραννική κυβέρνηση της Καπιτόλ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τον αναγνώστη όχι μόνο για όσο διάστημα θα διαβάζει το βιβλίο, αλλά και για πολλές μέρες μετά. Ναι, είναι ένα από τα "αξέχαστα βιβλία".
Αν είστε από τους λίγους που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο αυτό μη διστάσετε στιγμή. Άλλωστε σε λίγες μέρες προβάλλεται και η ταινία!!


Βαθμολογία: 4/5
Εκδόσεις: Platypus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails