Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Dollhouse:Epitaphs (Dollhouse #1)

by Andrew Chambliss, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, Cliff Richards (Illustrator), Andy Owens (Illustrator)
READ THIS REVIEW IN ENGLISH


Η σειρά του Joss Whedon «Dollhouse» συνεχίζεται, γραμμένη από τους στυλοβάτες τηλεοπτικών σειρών Andrew Chambliss ( Vampire Diaries,  Buffy Season 9), Maurissa Tancharoen (Spartacus) και Jed Whedon (Dr. Horrible). Η Dollhouse τεχνολογία της Επιχείρησης Rossum εξαπλώθηκε σαν ιός με ένα συγχρονισμένο τηλεφώνημα που διέγραψε τη μνήμη όλων όσων το απάντησαν και τους μετέτρεψε σε ανεγκέφαλους δολοφόνους. Αυτοί που απέφυγαν την κλήση- συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων χαρακτήρων της σειράς Echo, Alpha, Mag, Zone, και Griff- πρέπει να προσπαθήσουν να επιβιώσουν στην ξαφνική αποκάλυψη και να είναι προσεκτικοί απέναντι στην επεκτατική τεχνολογική πρόσβαση της Rossum. Αυτό είναι μόνο η αρχή.

Οι σκέψεις μου:

Το «Dollhouse» είναι μια ακόμα τηλεοπτική σειρά του τρομερού Joss Whedon ( Buffy the Vampire Slayer, Angel, Firefly, Dr.Horrible). Δυστυχώς, έχει μόνο 2 σεζόν, και ο ρόλος αυτού του graphic-novel είναι να συμπληρώσει τα κενά που δημιουργήθηκαν προς το τέλος της σειράς. Σας προτείνω, λοιπόν, να δείτε πρώτα τη σειρά και μετά να το διαβάσετε όχι γιατί δεν θα πιάσετε το νόημα, αλλά απλά γιατί υπάρχουν κάποια spoilers για τη σειρά.

Όσον αφορά το graphic novel αυτό καθ’ αυτό, η πλοκή του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Επικεντρώνεται στον Alpha και μαθαίνουμε πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις πολλές προσωπικότητες που βρίσκονται μέσα στο μυαλό του. Σε μερικές στιγμές τον βλέπουμε να μάχεται με τον εαυτό του και χάρη στην εξαιρετική απεικόνιση των στιγμιότυπων αυτών καταλαβαίνουμε ποιος Alpha επικρατεί.

Επίσης λάτρεψα τις Ivies. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η αρχική Ivy «μετέφερε» την προσωπικότητά της σε πολλά σώματα, δημιουργώντας πολλές Ivies και από τη στιγμή που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους προσθέτουν με κωμικό τρόπο ζητήματα εσωτερικής ανακάλυψης και φιλοσοφίας.

Θα προτιμούσα να δούμε περισσότερα σχετικά με την Echo, η οποία εμφανίζεται προς το τέλος της ιστορίας, ωστόσο το τέλος του “Dollhouse:Epitaphs (Dollhouse #1) προμηνύει ότι θα πρωταγωνιστεί στη συνέχεια.

Μια εξαιρετική προσθήκη στην πλοκή του Dollhouse, τόσο καλλιτεχνικά όσο και αφηγηματικά, που είναι απαραίτητη για κάθε φαν της σειράς. 

*Thanks to NetGalley and Dark Horse Comics for providing me this galley.Αξιολόγηση: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails