Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Justice League, Vol.1: Origin (The New 52)

by Geoff Johns, Jim Lee (Illustrator)
***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Ως μέρος της θρυλικής εκδήλωσης DC Comics-The New 52*, οι σούπερ σταρς στον τομέα των κόμικς, Geoff Johns και Jim Lee σας παρουσιάζουν μια ολοκαίνουρια ιστορία για την απαρχή της Λεγεώνας των Υπερηρώων. Σε ένα κόσμο στον οποίο οι άπειροι ακόμα υπερήρωες ζουν κάτω από ένα σύννεφο καχυποψίας εκ μέρους της κοινής αντίληψης, ο μοναχικός τιμωρός Batman πέφτει πάνω σ’ ένα σκοτεινό κακό που απειλεί να καταστρέψει τη γη όπως την ξέρουμε. Τώρα, αντιμέτωπος με μια απειλή πέρα από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του, ο Σκοτεινός Ιππότης πρέπει να εμπιστευτεί έναν εξωγήινο, έναν κατακόκκινο δρομέα, έναν έφηβο ήρωα, έναν αστυνόμο του διαστήματος, μια Αμαζόνα Πριγκίπισσα και έναν μονάρχη του βυθού.  Με αυτόν τον συνδυασμό του Superman, του Flash, του Cyborg, του Green Lantern, της Wonder Woman και του Aquaman θα καταφέρουν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενωθούν για να σώσουν τον κόσμο;  Ή θα καταστρέψουν ο ένας τον άλλο πρώτα; Με ένα τίτλο που άλλαξε τα δεδομένα στην ιστορία των κόμικς, οι Geoff Johns και Jim Lee μεταφέρουν τους κλασσικούς ήρωες του Κόσμου των DC Comics στον 21ο αιώνα. Αυτός ο τόμος περιλαμβάνει τα τεύχη #1-6 της Λεγεώνας των Υπερηρώων, μέρος της εκδήλωσης: DC Comics- The New 52.

*The New 52 είναι μια εκδήλωση των DC Comics, το 2011, που σηματοδοτεί την έναρξη 52 νέων σειρών και την κυκλοφορία των πρώτων τευχών των σειρών αυτών.

Οι σκέψεις μου:

Από τη στιγμή που δεν είχα διαβάσει προηγουμένως άλλα κόμικς για τη Λεγεώνα των Υπερηρώων, θεώρησα ότι το κόμικς Justice League Vol.1:Origin θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσω.

Σ'αυτό τον τόμο γινόμαστε μάρτυρες της δημιουργίας της Λεγεώνας. Φυσικά, ήταν δύσκολο- έλλειψη εμπιστοσύνης,  καυστικά σχόλια και αδυναμία συνεργασίας είναι μερικά από τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν οι υπερήρωες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό.. έναν εχθρό που οι δυνάμεις του είναι εξαπλωμένες σ' όλη τη Γη.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη μυθολογία της Λεγεώνας, εικονογραφημένη από τον ταλαντούχο και αναγνωρισμένο Jim Lee, και με ένα πολλά υποσχόμενο τέλος, που θα απολαύσουν τόσο οι φαν της Λεγεώνας, όσο και αυτοί που τώρα τη γνωρίζουν.

*Thanks to Edelweiss and DC Comics for providing me this galley.

Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails