Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

So many books, so little time! (#1)

(εναλλακτικός τίτλος: Η διαρκώς αυξανόμενη "wanted list")

Ως περήφανη βιβλιοφάγος, κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα βιβλιοπωλείο ή ένα site/blog αναφορικά με βιβλία, ανακαλύπτω καινούρια βιβλία που θέλω να διαβάσω. Και ειλικρινά, η λίστα με τα βιβλία αυτά είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ! Για δείτε τι βιβλία έβαλα πρόσφατα στο μάτι...

Ο ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
ΣΑΛΜΑΝ ΡΟΥΣΝΤΙ, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Χαρούν είναι το μοναχοπαίδι του Ρασίντ, του Ωκεανού των Ιδεών-για τους φίλους του- ή του Σάχη του Μπλα Μπλα- για τους εχθρούς του. Ενός παραμυθά που το κέφι του ήταν ξακουστό σ' ολόκληρη τη θλιμμένη πολιτεία της χώρας του Αλίφμπεη ενώ οι αστείρευτες, μικρές και μεγάλες, ιστορίες του έφερναν χαρά στους κατοίκους της πολιτείας. Ξαφνικά, μια μέρα, η μητέρα του Χαρούν τους εγκαταλείπει και ο πατέρας του δεν έχει πια ιστορίες να διηγηθεί. Ο Χαρούν είναι αποφασισμένος να τον βοηθήσει. Με τη βοήθεια του Ιφ και του Μπατ του Τσαλαπετεινόυ ξεκινά για τον Ωκεανό των Παραμυθοπόταμων, απ'όπου προέρχονται οι ιστορίες και τα παραμύθια όλου του κόσμου. Κι έτσι αρχίζει ένα μαγευτικό ταξίδι σε εξωτικές χώρες που καταλήγει σε μιαν απίστευτη περιπέτεια στον ωκεανό της απόλυτης ελευθερίας.

Στο βιβλιοπωλείο, είδα τη συνέχεια του βιβλίου αυτού, το "Ο Λούκα και η φωτιά της ζωής", και σκέφτηκα να διαβάσω αρχικά το πρώτο βιβλίο, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ GN1- PREQUEL, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΟΥΚΟ
Εκδόσεις Ψυχογιός


 Όταν ο πρίγκηπας Ζούκο τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία του πατέρα του, του Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, εκείνος τον εξόρισε από το Έθνος της Φωτιάς. Τραυματισμένος και έχοντας χάσει ό,τι του ήταν αγαπητό, ο Ζούκο περιπλανιέται για τρία χρόνια αναζητώντας τη μοναδική του ελπίδα για λύτρωση: τον Άβαταρ, ένα μυστηριώδες πλάσμα που κρατούσε κάποτε σε ισσοροπία τα τέσσερα έθνη. Όλοι όσους συναντά πιστεύουν ότι έχει αναλάβει μια ανέφικτη αποστολή, καθώς ο Άβαταρ εξαφανίστηκε πριν από έναν αιώνα. Αλλά ο Ζούκο συνεχίζει με επιμονή την έρευνά του. Πρέπει να ανακτήσει την τιμή του, και η αποστολή του είναι το μόνο που του έχει απομείνει.

Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να διαβάζω αρκετά graphic novels/comics, και έχοντας ακούσει καλά λόγια για την αντίστοιχη ταινία (The last Airbender) θέλω να διαβάσω κι αυτό!


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
PATRICK ROTHFUSS-Εκδόσεις Anubis


"Το όνομά μου είναι Κβοθ.
Έχω κλέψει πριγκίπισσες από στοιχειωμένους βασιλιάδες. Έκαψα συθέμελα την πόλη του Τρέμπον. Βάδισα στο φεγγαρόφωτο σε μονοπάτια που άλλοι φοβούνται ακόμα και να τα αναφέρουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Έχω μιλήσει με θεούς, έχω αγαπήσει γυναίκες και έχω γράψει τραγούδια που κάνουν τους τροβαδούρους να δακρύζουν.
Ίσως με έχετε ακουστά..."
Με τα λόγια αυτά ξεκινά μια αφήγηση που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στη σύγχρονη λογοτεχνία φαντασίας. Μια ιστορία σκοτεινή και λυρική, μια ιστορία εκδίκησης και εσωτερικής αναζήτησης, μια ιστορία ατσάλινης θέλησης, επιβίωσης και ηρωικών πράξεων. Αυτή είναι η ιστορία ενός αληθινού ήρωα- ενός ανθρώπου που έγινε θρύλος...


Μόνο καλά λόγια έχω ακούσει για αυτό το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε στα ελληνικά τον περασμένο μήνα. Ανυπομονώ να το διαβάσω!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails