Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Touch of Power- Maria V.Snyder

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη:

Τοποθετώντας τα χέρια της πάνω στους τραυματισμένους και τους ετοιμοθάνατους, η Avry του Kazan, απορροφά τις πληγές τους και τις ασθένειές τους. Αλλά αντί να την εκτιμάνε για τις ικανότητές της, την καταδιώκουν. Οι Θεραπευτές όπως η Avry, κατηγορούνται για την εξάπλωση της μάστιγας που αποδεκάτισε την Επικράτεια, αφήνοντας τους επιβιώσαντες σε μία κατάσταση χάους.
Έχοντας αιχμαλωτιστεί από τους καταδιώκτες της, η Avry δεν έχει άλλη επιλογή παρά να δραπετεύσει με μια συμμορία, τα μέλη της οποίας εκτιμούν το χάρισμά της περισσότερο από την αμοιβή που προσφέρεται για την αιχμαλωσία της. Η ελευθερία της όμως έχει ένα τίμημα- η Avry πρέπει να θεραπεύσει έναν πρίγκιπα που έχει αρρωστήσει από τη μάστιγα- αυτόν που ξεκίνησε την καμπάνια εναντίον των Θεραπευτών. Καθώς διασχίζουν τα τρομακτικά 9 Βουνά, περιτριγυρισμένοι από μισθοφόρους και μαγικούς κινδύνους, η Avry πρέπει να αποφασίσει ποιόν αξίζει να θεραπεύσει και για ποιόν αξίζει να πεθάνει. Γιατί το τίμημα της ειρήνης, μπορεί να είναι η ζωή της.

Οι σκέψεις μου:

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Maria V.Snyder και τα βιβλία της, οπότε από τη στιγμή που μαθαίνω ότι κυκλοφορεί κάποιο νέο βιβλίο της, θέλω να το διαβάσω χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξω τη σύνοψη! Το ίδιο συνέβη και μ’ αυτό το βιβλίο, μόνο που κατάφερα να το αποκτήσω λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου της σειράς-καλύτερα έτσι, γιατί δε θα με φάει κι η αγωνία για το τι έγινε!!

Αυτό που πραγματικά θαυμάζω σ’ αυτή τη συγγραφέα, είναι το ότι όχι απλά κάνει έρευνα για όσα θέλει να περιγράψει στα βιβλία της, αλλά μαθαίνει και η ίδια κάποιες από τις τέχνες που περιγράφει- ιππασία, ξιφασκία, ζογκλερικά, την τέχνη του φυσητού γυαλιού. Είναι επόμενο, λοιπόν, οι περιγραφές της να είναι πιο ζωντανές και αληθοφανείς. Προσθέστε στο μείγμα μια δυναμική πλοκή και μια τρομερή ομάδα βασικών και δευτερευόντων ηρώων και έχετε στα χέρια σας ένα βιβλίο που δε θα θέλετε να το αφήσετε κάτω!

Healer Series- Book One
Αξιολόγηση: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails