Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Scent of Magic- Maria V.Snyder


***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Σύνοψη:

Καταδιώχθηκε, Σκοτώθηκε-- Επέζησε;

Ως η τελευταία Θεραπεύτρια των Fifteen Realms, η Avry από το Kazan είναι σε μια ιδιαίτερη θέση: στο μυαλό τόσο των φίλων της όσο και των εχθρών της, δεν υπάρχει πλέον. Παρά την ανάγκη της να εμποδίσει τον μεγαλομανή Βασιλία Tohon να κερδίσει τον έλεγχο των Realms, η Avry είναι αποφασισμένη πρώτα να βρει την αδερφή της και να διορθώσει την αποξένωσή τους. Και θα πρέπει να το κατορθώσει μόνη της, καθώς ο Kerrick, ο σύντροφός της και ο μοναδικός που εμπιστεύεται, επιστρέφει στην Alga για να καλέσει την χώρα του στη μάχη.

Παρόλο που θα πρέπει να κρύβεται, η Avry θα κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τους αντιπάλους του Tohon. Συμπεριλαμβανομένου του να μπει κρυφά σ' έναν ιερό στρατό, να αποφύγει magic sniffers, να διδάξει forest skills σε στρατιώτες και να βρει ένα τρόπο να σταματήσει τα πιο φρικτάπλάσματα που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα οTohon -έναν στρατό νεκροζώντανων- και άνθρωποι και ζώα και πραγματικά ανίκητοι.
 Ο πόλεμος έρχεται και η Anry είναι μόνη της. Εκτός κι αν βρει τρόπο να καταφέρει το αδύνατο… ξανά.


Οι σκέψεις μου:

Μια δυναμική συνέχεια του Touch of Power που θα σας αφήσει ξάγρυπνους...

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς η Maria V. Snyder σκορπίζει τους ήρωες του πρώτου βιβλίου στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ( ή στους πέντε ανέμους, όπως σας βολεύει δείτε το!! ), κάτι που κατά τη γνώμη μου απαιτεί πολύ θάρρος από τη μεριά του συγγραφέα και προϋποθέτει την ύπαρξη "γερών" χαρακτήρων- θα πρέπει να είναι ήδη ανεπτυγμένοι σε μεγάλο βαθμό για να μπορέσουν να σταθούν μόνοι τους, χωρίς την υποστήριξη της ομάδας, και όσον αφορά τους" δευτερεύοντες" χαρακτήρες χωρίς την υποστήριξη των πρωταγωνιστών.

Βέβαια, από το πρώτο βιβλίο φαίνεται ότι η συγγραφέας έχει δώσει μεγάλη προσοχή στους χαρακτήρες της, οι οποίοι είναι αυθύπαρκτοιμια αρετή που αποδεικνύεται διαβάζοντας το δεύτερο βιβλίοστο οποίο βλέπουμε τους χαρακτήρες να  αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που εμφανίζονται μόνοι τους.

Γιατί λοιπόν δε μου άρεσε τόσο πολύ; Βασικά για να είμαι ειλικρινής το τέλος μου χάλασε τον όλο ενθουσιασμό που είχα για το βιβλίο… Ήταν πολύ απότομο και είχα την αίσθηση ότι τέλειωσε μόνο και μόνο για να περιμένουμε με ανυπομονησία το τρίτο βιβλίο -δε λέω να μη τελειώσει ένα βιβλίο με cliffhanger αλλά  πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι έτσι γραμμένο που να μην σπάει τα νεύρα του αναγνώστη!

Αν σας άρεσε το πρώτο βιβλίο, θα σας αρέσει κι αυτό. Αν εξαιρέσετε το τέλος, το Scent of Magic είναι καλύτερο από το Touch of Power και θα το απολαύσετε πραγματικά.

*Thanks to NetGalley and  Harlequin for this galleyHealer Series- Book Two
Αξιολόγηση: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails