Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

The Bloodfire Quest- Terry Brooks

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη:

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Terry θα εκδίδει ένα βιβλίο ανά έξι μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της σειράς: αυτό είναι το δεύτερο μιας ολοκαίνουριας τριλογίας, η συνέχεια του "Wards of Faerie" , στο μπεστ-σελερ των New York Times έπος των Σανάρα.

Πριν από πολύ καιρό, πολλά επικίνδυνα πλάσματα κλείστηκαν πίσω από ένα μαγικό φράγμα, φέρνοντας έτσι την ειρήνη και ευημερία στη χώρα. Τώρα όμως αυτά τα φράγματα διαβρώνονται και γενεές πικραμένων αιχμαλώτων είναι έτοιμες να αποδράσουν. Ο πόλεμος μοιάζει να είναι αναπόφευκτος… εκτός αν μερικοί γενναίοι μπορέσουν να φράξουν το δρόμο. Ενώ κάποιοι κινδυνεύουν καθώς βρίσκονται στις απαγορευμένες περιοχές, οι υπόλοιποι πρέπει να αναλάβουν μια επικίνδυνη αναζήτηση- η οποία αν πετύχει θα σημάνει το θάνατο ενός νέου κοριτσιού που μόλις άρχισε να ζει τη ζωή της, ενώ αν αποτύχει θα έχει ασύλληπτες συνέπειες. Από μια καθηλωτική αρχή μέχρι ένα cliffhanger τέλος, αυτό είναι ένα έπος που θα μείνει στην ιστορία!

Οι σκέψεις μου:

Όχι μόνο η αποστολή που ανέλαβαν οι ήρωες στο πρώτο βιβλίο ήταν πιο επικίνδυνη απ' ό,τι φανταζόντουσαν, αλλά από την αναζήτηση των Μαγικών Πετρών τώρα καλούνται να σταματήσουν μια επικείμενη επίθεση. Τώρα το πώς θα το κατορθώσουν αυτό με απειροελάχιστες στρατιωτικές δυνάμεις και καθόλου μαγεία είναι ένα άλλο θέμα! Να μου πεις, φτάνει να βρουν την Grianne Ohmsford για να σταματήσει η επίθεση, αλλά άντε να βρεις ένα άτομο που έχει εξαφανιστεί εδώ και 100 χρόνια και που θεωρείται από όλους νεκρό.

Σ' αυτήν την εκπληκτική συνέχεια της τριλογίας "The Dark Legacy of Shannara" οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με ηθικά διλλήματα και από τις αποφάσεις τους κρίνονται οι ζωές πολλών . Παράλληλα, βάλλονται από παντού και μπαίνουν εμπόδια στο δρόμο τους χωρίς να το περιμένουν και από άτομα που δεν ξέρουν τι μπορεί να διακινδυνεύουν με το να εμποδίζουν την αποστολή των ηρώων. Ιδιαίτερα, προς το τέλος του βιβλίου ο Terry Brooks απλά μεγαλουργεί καθώς περιγράφει πως η απληστία των ανθρώπων μπορεί να έχει πολύ υψηλό τίμημα- την καταστροφή του κόσμου για παράδειγμα!!

Διαβάστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε και μην ανησυχείτε- δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για το επόμενο βιβλίο, με τίτλο "Witch Wraith" καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2013.

Για να πάρετε μια γεύση από  το The Bloodfire Quest ακολουθήστε τα παρακάτω link για να ακούσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου: Bloodfire Quest-Audiobook Excerpt
Και αφού διαβάσετε το βιβλίο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Terry Brooks για να τον ακούσετε να διαβάζει απόσπασμα από το "Witch Wraith".

*Thanks to NetGalley and  Random House Publishing Group - Del Rey Spectra for this galley

The Dark Legacy of Shannara- Book Two
Αξιολόγηση: 4/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails