Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Weird Detectives: Recent Investigations

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη:

Ερευνητές του παραφυσικού. Ντετέκτιβ του αποκρυφισμού. Κυνηγοί φαντασμάτων. Μαχητές τεράτων. Άνθρωποι που ξεδιαλύνουν απόκοσμα εγκλήματα και λύνουν υπερφυσικά παζλ- πράκτορες με παραφυσικές δυνάμεις που παρέχουν πολλές περισσότερες υπηρεσίες από αυτές που μπορούν να παρέχουν οι νορμάλ ντετέκτιβ, ερευνητές και Σέρλοκς. Όταν βρικόλακες, λυκάνθρωποι, και πλάσματα που ξεπετάγονται τη νύχτα είναι μέρος του κόσμου σου, οι εγκληματίες είναι τόσο απάνθρωποι όσο και τα εγκλήματά που διαπράττουν και η μαγεία μπορεί να διεισδύσει στον απλό κόσμο- αυτοί που λύνουν τα μυστήρια αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη, ή ακόμη και σώζουν τον κόσμο, μπορεί να προφέρουν ξόρκια, να χειρίζονται μαγικά ραβδιά καθώς και όπλα, ή απλά να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της αφαίρεσης. Μερικές από τις καλύτερες ιστορίες της τελευταίας δεκαετίας από κορυφαίους συγγραφείς των πιο δημοφιλών λογοτεχνικών ειδών του 21ου αιώνα σας μεταφέρουν σε κακόφημους δρόμους και σε παράξενες σκηνές εγκλήματος σε αυτή τη φανταστική συλλογή.


Οι σκέψεις μου:
Από τη μία πλευρά, το βιβλίο αυτό εξυπηρετεί το σκοπό κάθε ανθολογίας- μέσω αυτής ανακάλυψα συγγραφείς που δεν τους είχα ακουστά πριν ή τουλάχιστον δεν είχα διαβάσει κάποιο έργο τους και πήρα μια γεύση του στυλ και του γραψίματός τους.
Από την άλλη όμως, υπήρχαν αρκετές ιστορίες που δε μου άρεσαν καθόλου και γι' αυτό δυσκολεύτηκα μέχρι να τελειώσω το βιβλίο. Και αφού έμαθα ότι οι ιστορίες που εμπεριέχονται σ΄ αυτή τη συλλογή δεν εκδόθηκαν για πρώτη φορά, αλλά μπορεί κανείς να τις βρει και σε άλλες συλλογές, σας προτείνω να επιλέξετε αυτό το βιβλίο μόνο αν θέλετε να διαβάσετε αποκλειστικά και μόνο ιστορίες με ντετέκτιβ που ερευνούν παραφυσικά φαινόμενα, και δε σας μπορείτε να αρκεστείτε σε μία ή δύο ιστορίες που να εμπεριέχονται σε ανθολογίες ευρύτερης θεματικής.

*Thanks to Net Galley and Diamond Book Distributors for this galley

Αξιολόγηση: 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails