Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Doctor Who- Prisoners of Time Volume 1

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη: 
23 Νοεμβρίου 1963: Μια ημέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο. Αυτή η μέρα ήταν η ημέρα αναμετάδοσης του πρώτου επεισοδίου της σειράς Doctor Who, η οποία κατέληξε να είναι η πιο μακροχρόνια σειρά science fiction στην τηλεόραση. Και τώρα, 50 χρόνια μετά, αποδίδουμε φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών με αυτή την ξεχωριστή σειρά, Prisoners of Time, που αφηγείται μια επική περιπέτεια με κάθε μία από τις 11 ενσαρκώσεις του ατρόμητου ταξιδιώτη του χωροχρόνου που είναι γνωστός απλά ως ο ... Doctor.

Οι σκέψεις μου:
Κάθε σειρά πρέπει να ξεκινά με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να απορροφάται από την ιστορία και επομένως να είναι πρόθυμος να διαβάσει και το επόμενο βιβλίο. Ο πρώτος τόμος της σειράς "Doctor Who-Prisoners of Time" είναι, λοιπόν, μια καλή αρχή, καθώς οι ανεξήγητες εξαφανίσεις των συντρόφων του Doctor κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον κάνουν να αναρωτιέται πως θα λυθεί αυτό το μυστήριο.

Όμως, ενώ το βασικό μυστήριο ιντριγκάρει τον αναγνώστη, οι περιπέτειες στις οποίες μπλέκεται ο Doctor με τους συντρόφους τους είναι κάπως απογοητευτικές- πιστεύω ότι συγγραφείς θα έπρεπε να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη αυτών των ιστοριών ή απλά να διαλέξουν πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και καταστάσεις.

Αυτό το κόμικ με αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα, και γι' αυτό σκοπεύω να διαβάσω και το επόμενο ελπίζοντας ότι οι ιστορίες θα είναι πιο "ταιριαστές" για τον Doctor.

*Thanks to NetGalley and Diamond Book Distributors for this galley.
Doctor Who-Prisoners of Time:Volume 1
Αξιολόγηση: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails