Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

When the stars threw down their spears- Kersten Hamilton

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Σύνοψη:
"Κάποιοι θα πεθάνουν."
Κλειστές πόρτες ανοίγουν και απόκοσμα πλάσματα βγαίνουν μέσω μυστηριωδών πυλών από τη Mag Mell, τον κόσμο-ανάμεσα-στους κόσμους, στους δρόμους του Σικάγου. Ο Σκοτεινός Άνδρας έχει μαρκάρει τον Aiden με ένα καινούριο τραγούδι που τον έχει κατατρομάξει, και μία τρομακτική, νέα ομάδα sídhe  τους καταδιώκει.

Η Teagan γνωρίζει ότι είναι σε πόλεμο, και πρέπει να προστατεύσει την οικογένειά της. Αφήνει τη σάρκα και τα οστά της πίσω της, για να κυνηγήσει μαζί με τον Finn τα κακόβουλα όντα σε όλη την πόλη. Εν τω μεταξύ, η σχέση τους αναπτύσσεται- πιο γρήγορα από όσο μπορούν να ελέγξουν. Αλλά είναι ορκισμένος να μάχεται γκόμπλινς όλη του τη ζωή… και εξ αίματος, είναι και αυτή πλέον γκόμπλιν.

Και μετά η πύλη προς τη Mag Mell ανοίγει ξανά, και η οικογένεια Wylltson βρίσκεται πάλι πιασμένη σε μια παγίδα. Καθώς οι αγαπημένοι της αρχίζουν να πεθαίνουν, η Teagan συνειδητοποιεί ότι πρέπει να καταστρέψει τον Σκοτεινό Άνδρα και τα τσιράκια του μια για πάντα, προκειμένου να σώσει όσους έχουν απομείνει…


…. πριν να είναι αργά.

Οι σκέψεις μου:
Η σειρά Goblin Wars είναι μια σειρά φαντασίας που ξεχωρίζει ανάμεσα στις τόσες πολλές που υπάρχουν στις μέρες μας. Επομένως αν δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία, τι περιμένετε; Μη σπαταλάτε το χρόνο σας διαβάζοντας αυτήν την παρουσίαση (που φυσικά είναι μια καλή παρουσίαση!) και διαβάστε τα!

Το "When the stars threw down their spears" είναι πιο σκοτεινό από τα προηγούμενα βιβλία της σειράς- είναι το βιβλίο στο διαδραματίζεται η τελευταία μάχη και οι ήρωες ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο να βγουν από αυτήν ζωντανοί και αλώβητοι.... βασικά η πρώτη πρόταση της σύνοψης "Κάποιοι θα πεθάνουν" τα λέει όλα, και καθώς είμαστε δεμένοι με τους ήρωες, χάνουμε και εμείς ό,τι και όταν χάνουν κι αυτοί.

Τα συναισθήματα του αναγνώστη κλιμακώνονται καθώς η συγγραφέας συνδυάζει στιγμές και επικές μάχες με συγκινητικά τραγούδια. Εσείς που έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Εσείς που δεν τα έχετε διαβάσει και πάραυτα εξακολουθείτε να διαβάζετε αυτήν την παρουσίαση- επαναστάτες μου εσείς- ναι, ναι, ναι, με τραγούδια. Βλέπετε η Kersten Hamilton έχει εξαιρετικό γούστο στη μουσική και ξέρει ακριβώς πως να συνδυάσει τραγούδια με την πλοκή του έργου.
Επιπλέον, οι φανταστικές περιγραφές της Mag Mell θα ξυπνήσουν τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας και είτε θα αρχίσετε να ζωγραφίζετε είτε θα καταριέστε την έλλειψη ταλέντου να ζωγραφίσετε κάτι ισάξιο αυτών των περιγραφών.

Διαβάστε το τέλος μιας ξεχωριστής σειράς που συνεχίζει να εμπνέει τον αναγνώστη να πάει ένα βήμα παραπέρα- να διευρύνει τους ορίζοντές του και να διαβάσει λογοτεχνία και ποίηση, ιρλανδική μυθολογία, να ακούσει φοβερά τραγούδια (χάρη σ' αυτήν την σειρά ανακάλυψα τους Creedence Clearwater Revival) και -γιατί όχι;- να ζωγραφίσει τα υπέροχα τοπία της Mag Mell (αν και εγώ απέτυχα παταγωδώς..).

*Thanks to Net Galley,Houghton Mifflin Harcourt and Kersten Hamilton for providing me this galley.

Goblin Wars- Book Three
Βαθμολογία: 5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails