Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

FIRE SRUDY- Maria V.Snyder

Όταν διαδίδεται ότι η Yelena είναι μια Soulfinder- έχει δηλαδή την ικανότητα να αιχμαλωτίζει και να ελευθερώνει ψυχές, ο κόσμος ανησυχεί. Ήδη οι ασυνήθιστες ικανότητες και το παρελθόν της Yelena την έχουν βάλει στο περιθώριο. Καθώς το Συμβούλιο της Sitia συζητάει για το μέλλον της, λαμβάνει ένα ενοχλητικό μήνυμα: μια απειλή αναδύεται εναντίον της γενέτειράς της από έναν μάγο δολοφόνο που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η τιμή βάζει την Yelena σε ένα μονοπάτι στο οποίο θα δοκιμάσει τα όρια των ικανοτήτων της, και η ελπίδα επανασύνδεσης της με τους αγαπημένους της μοιάζει να είναι μάταιη. Το ταξίδι της είναι γεμάτο με συμμάχους, αγαπημένους και μελλοντικούς δολοφόνους, η αφοσίωση των οποίων είναι αμφισβητήσιμη. Η Yelena θα έχει μόνο μια ευκαιρία να αποδείξει ποια είναι και να σώσει την γη που αγαπάει.


Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας Study Trilogy της Maria V. Snyder. Η Yelena έχει πλέον καταλάβει ότι είναι μια Soulfinder και της μένει να ανακαλύψει τι σημαίνει να είσαι Soulfinder. Για να το ανακαλύψει θα έρθει αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, με εχθρούς που εμφανίζονται απροσδόκητα και με ένα περίπλοκο δίλημμα. Το βιβλίο αποτελεί το τέλος που αρμόζει στην τριλογία- είναι γεμάτο δράση, λύνει τις απορίες που είχαν δημιουργηθεί στα προηγούμενα βιβλία και μετά την ανάγνωσή του ξέρουμε πως θα είναι περίπου η ζωή των ηρώων.


Η Maria V.Snyder έχει γράψει τα δύο πρώτα βιβλία της επόμενης της τριλογίας, Glass Trilogy. Η κεντρική ηρωίδα είναι Opal-τη συναντήσαμε για πρώτη φορά στο Magic Study, ενώ στο Fire Study το ταλέντο της παίζει μεγάλο ρόλο για την έκβαση της ιστορίας. Αναμένω πως και πώς να τα διαβάσω!

*ελεύθερη μετάφραση του οπισθόφυλλου της αγγλικής έκδοσης


Study Trilogy Book Two-Magic Study
Σελίδες:441
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails