Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Happy St Patrick's Day!!

Σύμφωνα με το θρύλο...
Ο St Patrick έδιωξε τα φίδια από την Ιρλανδία, αν και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρχαν φίδια στην Ιρλανδία μετά τους παγετώνες. Κατά μία άποψη η λέξη ''φίδια'' αναφέρεται στον ερπετοειδή συμβολισμό των Δρυίδων εκείνη την περίοδο, όπως φαίνεται από νομίσματα που κόπηκαν στη Γαλατία, και κατά μία άλλη άποψη αναφέρεται σε πεποιθήσεις όπως ο Πελαγιανισμός, που συμβολίζονται ως "ερπετά". 
Ο St Patrick δίδαξε στους Ιρλανδούς την έννοια της Αγίας Τριάδας δείχνοντάς τους το shamrock, ένα είδος τριφυλλιού με 3 φύλλα, και χρησιμοποιώντας το για να τονίσει τη χριστιανική πεποίθηση του Τριαδικού Θεού.
Κατά τη διάρκεια της ευαγγελικής του αποστολής στην Ιρλανδία, θεωρείται ότι κουβαλούσε ένα ραβδί από το δέντρο Fraxinus (στα αγγλικά γνωστό ως Ash Tree). Έμπηγε στο χώμα αυτό το ραβδί όπου πήγαινε να διδάξει, και στο μέρος που τώρα ονομάζεται Aspatria (στάχτη του Πατρικίου) οι κάτοικοί του έκαναν τόσο καιρό να δεχτούν το μήνυμα του χριστιανικού δόγματος που το ραβδί είχε βγάλει ρίζες όταν ο Patrick ήταν έτοιμος να συνεχίσει.*

*ελεύθερη μετάφραση μέρους από τη Wikipedia

Για περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του: Wikipedia-St Patrick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails