Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Βιβλία από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

Πριν από λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο Νεκρός μέχρι να Σκοτεινιάσει της Charlaine Harris, το οποίο κέρδισα μέσω ενός διαγωνισμού των εκδόσεων Φανταστικός Κόσμος. Το βιβλίο συνοδευόταν από τον κατάλογο των εκδόσεων και φυσικά βρήκα εκπληκτικά βιβλία τα οποία θέλω να αγοράσω ΤΩΡΑ!!!! Προβλέπονται καιροί μεγάλης πείνας… Αλλά χαλάλι! Τι ebooks και downloads.. Αν δεν έχεις στα χέρια σου το βιβλίο δεν το χαίρεσαι! Και πείτε μου, υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από τα προσθέτεις ακόμα ένα βιβλίο στην ετοιμόρροπη βιβλιοθήκη σου; Για μένα πάντως όχι!

Τα βιβλία του Adam Douglas, Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ, Το Ρεστωράν στο Τέλος του Σύμπαντος, Η Ζωή,το Σύμπαν και τα Πάντα και Αντίο και Ευχαριστώ για τα Ψάρια, πρέπει οπωσδήποτε να τα αποκτήσω! Στο πρώτο βιβλίο, Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ, ο γήινος Άρθουρ Ντεντ, από μια εντελώς απίθανη άθροιση απιθανοτήτων, βρίσκεται να ταξιδεύει μαζί με τον μπετελγεζιανό φίλο του Φορντ  Έσκορτ, που είχε ξεμείνει στη Γη. Βέβαια, η Γη έχει ήδη κατεδαφιστεί από τον Βογγονικό Οικοδομικό Στόλο (με εντολή της Γαλαξιακής Πολεοδομίας ), για να ανοίξει μια γαλαξιακή λεωφόρος υπερταχείας κυκλοφορίας. Κάτω από εντελώς απίθανες συνθήκες,  ο Άρθουρ βρίσκεται πάνω στη «Χρυσή Καρδιά», διαστημόπλοιο Άπειρης Απιθανότητας, που μόλις είχε κλέψει ο Ζάφοντ Μπλήμπλιμπροξ, πρώην πρόεδρος της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και ξάδερφος του Φορντ Έσκορτ ο οποίος συνοδεύεται από την Τρίλιαν, ένα κορίτσι που είχε αφήσει ανικανοποίητα συναισθήματα στον Άρθουρ, μια νύχτα σε ένα πάρτι στο Λονδίνο. Όλοι μαζί ( να μην ξεχάσουμε και τον Μάρβιν, το καταθλιπτικό ρομπότ ) κατευθύνονται στο μυθικό πλανήτη Μαγραθέα…
  

Ένα ακόμα βιβλίο που μου τράβηξε την προσοχή είναι το Η Νιάλ από τη Γη των Ανέμων, της Licia Troisi, το πρώτο βιβλίο από το «Χρονικό του Αναδυόμενου Κόσμου». Η Νιάλ είναι ένα παράξενο κορίτσι. Στον Αναδυόμενο Κόσμο δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτή. Μεγάλα βιολετί μάτια, μυτερά αφτιά, μπλε μαλλιά. Την μεγάλωσε ένας βετεράνος στρατιώτης και ζει μαζί του σε μία από τις πολλές πόλεις-κάστρα της Γης των Ανέμων. Η παιδική της ηλικία πέρασε γεμάτη ανεμελιά αλλά και κάτω από τη σκιά κάποιων παράξενων σκέψεων. Γιατί είναι τόσο διαφορετική από τους άλλους; Γιατί ποτέ κανείς δεν της μίλησε για την μητέρα που δεν γνώρισε; Για τη Νιάλ αλλάζουν όλα ξαφνικά όταν οι στρατιές του κακού μάγου Τύραννου, έχοντας ήδη κατακτήσει πέντε από τις οχτώ Χώρες που συνθέτουν τον Αναδυόμενο Κόσμο, επιτίθενται στην Γη των Ανέμων. Η αντίσταση των ελεύθερων λαών και οι προσπάθειες των μάγων να προστατέψουν τις πόλεις με ξόρκια και μαγικά δεν αρκούν. Η Νιάλ έχει μόνο μια επιλογή: να γίνει μια πραγματική πολεμίστρια και να υπερασπίζεται τους αθώους που κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια του στρατού του Τύραννου, που αποτελείται από τέρατα φαινομενικά ανίκητα στη μάχη.

Τέλος, πραγματικά χάρηκα που το βιβλίο Sisters Grimm- The Fairy Tale Detectives πρόκειται να εκδοθεί από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος. Έχω διαβάσει αρκετά καλά λόγια για αυτή τη σειρά βιβλίων και περιμένω πως και πώς να κυκλοφορήσει στα ελληνικά! Για τη Σαμπρίνα και για τη Δάφνη Γκριμ η ζωή δεν μοιάζει με παραμύθι. Μετά την ανεξιχνίαστη εξαφάνιση των γονιών τους, οι αδερφές καλούνται να μείνουν με τη γιαγιά τους, μια γυναίκα που είχαν για νεκρή! Η γιαγιά Ρέλντα αποκαλύπτει ότι τα κορίτσια έχουν δύο διάσημους προγόνους, τους αδερφούς Γκριμ, και ότι το κλασσικό παραμυθοβιβλίο τους είναι στην πραγματικότητα, ένα ιστορικό βιβλίο που αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα μαγικής κατεργαριάς. Τώρα, τα κορίτσια πρέπει να αναλάβουν την οικογενειακή τους ευθύνη και να γίνουν ντεντέκτιβ παραμυθιών. Η πρώτη τους υπόθεση; Ένα ιλιγγιώδες ταξίδι περιπέτειας, με αποστολή να σταματήσουν ένα γίγαντα και να σώσουν τη νέα τους πόλη από την καταστροφή. 

Πηγή: http://www.fantastikos-kosmos.gr/ και Κατάλογος Εκδόσεων Φανταστικός Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails