Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ζωντανοί Νεκροί Στο Ντάλας- Charlaine Harris


Μεγάλη κακοτυχία κυνηγάει τη σερβιτόρα Σούκι Στάκχαουζ. Πρώτα δολοφονείται ο συνάδελφός της και κανένας δε δείχνει να νοιάζεται. Έπειτα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μ’ ένα τερατώδες πλάσμα, που τη γεμίζει δηλητηριώδεις πληγές. Επεμβαίνουν τα βαμπίρ, που ρουφάνε σπλαχνικά το δηλητήριο από τις φλέβες της (άλλο που δεν ήθελαν).
Ως εκ τούτου, της έσωσαν τη ζωή. Κι έτσι, όταν ο ένας από τους αιμοπότες τής ζητάει χάρη, ενδίδει. Σύντομα, λοιπόν, η Σούκι βρίσκεται στο Ντάλας και χρησιμοποιεί το τηλεπαθητικό ταλέντο της, για να βρει ένα χαμένο βαμπίρ. Πρέπει να «ανακρίνει» ορισμένους ανθρώπους, που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Υπάρχει όμως ένας όρος: τα βαμπίρ οφείλουν να συμπεριφερθούν σωστά και να μην πειράξουν κανέναν άνθρωπο. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Φτάνουν μονάχα μια νόστιμη ξανθιά και ένα μικρό λαθάκι, για να γίνουν θανάσιμα τα πράγματα…
Νομίζατε ότι η συνύπαρξη ανθρώπων και βρικολάκων θα ήταν αρμονική; Μια φορά, στον κόσμο της Σούκι αυτό είναι πολύ δύσκολο, όχι μόνο λόγω της φύσης των βρικολάκων- που ναι, θέλουν να πίνουν ανθρώπινο αίμα, όχι συνθετικό- αλλά και λόγω μιας οργάνωσης ανθρώπων κατά των βρικολάκων, που προσπαθούν με κάθε μέσο να τους εξαφανίσουν. Και όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν προβλήματα στα «παντοδύναμα» βαμπίρ. Κάπου εδώ, μπαίνει η Σούκι για να ανακαλύψει με την τηλεπάθειά της τα σχέδιά τους.
Στο Ζωντανοί Νεκροί στο Ντάλας ανακαλύπτουμε περισσότερα στοιχεία για τον κόσμο των βρικολάκων- τον τρόπο οργάνωσής τους, το πώς αντιμετωπίζουν την ύπαρξή τους- και σε τελική ανάλυση αν μπορούν να συνυπάρξουν με το ανθρώπινο γένος. Η Σούκι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος αυτών των δύο κόσμων και αποδεικνύει με τη συμπεριφορά της, ότι ναι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων. Άλλωστε όπως αποδεικνύεται οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν και αυτοί αιμοδιψείς, επομένως δεν παίζει ρόλο τι είσαι, αλλά ποίος είσαι.
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, όχι μόνο είναι καλύτερο από το πρώτο, αλλά σε ωθεί να διαβάσεις κατευθείαν το επόμενο. Τουλάχιστον εγώ, αυτό έκανα! Καλή ανάγνωση!

Southern Vampire Mysteries-Book Two
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails