Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο Πέρσι Τζάκσον και η μάχη του Λαβύρινθου- Rick Riordan

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Και τώρα έρχεται η ώρα της μεγάλης περιπέτειας του Λαβυρίνθου… Ο Πέρσι αναγκάζεται από την πρώτη κιόλας μέρα να φύγει από το νέο του σχολείο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τρομερές Έμπουσες… Καταφεύγει στην κατασκήνωση των Ημίαιμων, που απειλείται όλο και πιο πολύ από τις δυνάμεις της στρατιάς του Κρόνου- εκεί βρίσκει ένα αινιγματικό πρόσωπο, τον Κόιντο, που αντικαθιστά προσωρινά το θεό Διόνυσο… Όμως το κλειδί για την προστασία της κατασκήνωσης και του κόσμου των ολύμπιων θεών βρίσκεται κάτω από τη γη, στον Λαβύρινθο, τον οποίο έχει κατασκευάσει ο Δαίδαλος κάτω από τα ανάκτορα του Μίνωα, του βασιλιά της Κρήτης. Ο Πέρσι και οι σύντροφοί του πρέπει να προλάβουν τον Λιοθκ, τον εκπρόσωπο του Κρόνου, να βρουν πρώτοι τον Δαίδαλο και να πάρουν τον μίτο της Αριάδνης… Στον σκοτεινό κόσμο του Λαβύρινθου κάθε σήραγγα, κάθε στροφή, κάθε πύλη κρύβει και μια έκπληξη, θανάσιμους κινδύνους και αναπάντεχες συναντήσεις. ¨Όλα οδηγούν σε μια έκβαση που κόβει την ανάσα, προανάκρουσμα της τελικής αναμέτρησης του κόσμου των Ολύμπιων με τις δυνάμεις των τιτάνων, που θα ακολουθήσει στο πέμπτο βιβλίο, Τον τελευταίο Ολύμπιο.Οι σκέψεις μου:
Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίζω να το λέω- ο Rick Riordan έχει μοναδικό τρόπο να συνδυάζει την ελληνική μυθολογία με το σύγχρονο κόσμο και να διηγείται μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική περιπέτεια. Διαβάζοντας τα βιβλία του δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πόση φαντασία έχει αυτός ο άνθρωπος.
Οι ήρωες μας ξεκινάνε ένα ταξίδι μέσα στο Λαβύρινθο για να σώσουν την κατασκήνωσή τους από την πιθανή επίθεση των δυνάμεων του Κρόνου. Η Άναμπελ και οι γνώσεις της αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό το βιβλίο, ο Πέρσι έχει ωριμάσει περισσότερο και ανταπεξέρχεται καλύτερα στις δυσκολίες που εμφανίζονται, ο Γκρόβερ βρίσκει κάτι που έψαχνε πολύ καιρό, και μια θνητή κοπέλα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας- χωρίς αυτή, μάλλον οι ήρωες μας θα περιπλανούνταν ακόμα μέσα στο λαβύρινθο!
Η Μάχη του Λαβυρίνθου είναι πλέον το αγαπημένο μου βιβλίο της σειράς. Οτιδήποτε είχε σχέση με την αρχιτεκτονική του Λαβυρίνθου, τον Δαίδαλο και όλες τις εφευρέσεις του το λάτρεψα. Αυτός ο τρελός εφευρέτης είναι ένας μοναδικός χαρακτήρας και χάρηκα που τον γνωρίσαμε μέσα από την πένα του συγγραφέα.
Αν ακόμα δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία του Πέρσι Τζάκσον, καιρός να ξεκινήσετε!


 Percy Jackson and the Olympians-Book Four
Εκδόσεις: Πάπυρος
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails