Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Always a Witch- Carolyn MacCullough

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Οι περιπέτειες της Tam και του Gabriel συνεχίζουν με περισσότερα ταξίδια στο χρόνο, Ταλέντα, κατασκοπεία, και φυσικά περισσότερους κακούς Knights.

Από τη συγκλονιστική κατάληξη του Once a Witch, η Tasmin Greene στοιχείωνεται από την προφητεία της γιαγιάς της, σύμφωνα με την οποία θα αναγκαστεί σύντομα να πάρει μια κρίσιμη απόφαση- μια απόφαση τόσο τρομερή που μπορεί να καταστρέψει την οικογένειά της για πάντα. Όταν ανακαλύπτει ότι ο εχθρός της, Alistair Knight, ταξίδεψε πίσω στο χρόνο στη Νέα Υόρκη της Βικτωριανής Εποχής με σκοπό να καταστρέψει την οικογένειά της, η Tasmin αναγκάζεται να τον ακολουθήσει στο παρελθόν. Απομονωμένη στον 19ο αιώνα, η Tasmin σύντομα καταλήγει να μεταμφιέζεται σαν καμαριέρα στο τρομακτικό αρχοντικό της διαβολικής οικογένειας των Knight, να αποφεύγει το άγρυπνο μάτι της μοχθηρής οικοδέσποινας, της La Spider, και να αποκρούει τις προσεγγίσεις του Liam Knight. Καθώς ο χρόνος της εξαντλείται, και οι δύο οικογένειες αναλαμβάνουν θέσεις μάχης σε μια εντυπωσιακή επίδειξη μαγείας. Και προς έκπληξη της Tasmin, τελικά καταλαβαίνει τη φύση της μοιραίας επιλογής της.
Οι σκέψεις μου:
Όσοι λατρέψατε το Once a Witch, θα λατρέψετε ακόμα περισσότερο το Always a Witch.
Η Tasmin αυτή τη φορά ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, ολομόναχη. Και ξέρετε τι είναι πιο τρομακτικό; Το ότι καταλήγει να δουλεύει σαν καμαριέρα στο σπίτι των εχθρών της οικογένειάς της. Α! Και μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια- οι προηγούμενες καμαριέρες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης!
Πώς λοιπόν να μη διαβάσεις αυτό το βιβλίο με κομμένη την ανάσα;
Για μια ακόμα φορά, η συγγραφέας καταφέρνει να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη στιγμή, ενώ παράλληλα οι περιγραφές της είναι τόσο ζωντανές που νιώθεις σαν να έχεις επισκεφτεί αυτά τα μέρη. Ακόμα και τώρα, ένα μήνα σχεδόν από τότε που το διάβασα, έχω μπροστά μου την εικόνα του αρχοντικού των Knights.

Σ’ αυτό το βιβλίο, η Tasmin έχει πραγματικά ωριμάσει, δεν νιώθει πλέον αποκομμένη από την οικογένειά της- αντιθέτως, ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να τη βοηθήσει. Ο Gabriel, μπορεί να είναι απών αρκετό καιρό, αλλά εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή για να σώσει την κατάσταση. Βέβαια, οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του βιβλίου είναι τα μέλη της οικογένειας των Knights… η αυταρχική La Spider, ο γοητευτικός αλλά και επικίνδυνος Liam, οι άπληστοι συγγενείς τους που μας τρομάζουν με την κακία τους και την εξυπνάδα τους.
Όσο για το τέλος... θα σας αφήσει άφωνους.
*Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Witch Series-Book Two
Βαθμολογία: 4/5


Thanks to NetGalley and Houghton Mifflin Harcourt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails