Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

The Iron King- Julie Kagawa

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Η Meghan Chase έχει ένα κρυφό πεπρωμένο-ένα πεπρωμένο που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Πάντα κάτι δεν κολλούσε στη ζωή της Meghan, από τότε που ο πατέρας της εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια της όταν αυτή ήταν έξι χρονών. Ποτέ δεν ταίριαζε ιδιαίτερα στο σχολείο ή στο σπίτι της. Όταν ένας μελαχρινός ξένος αρχίζει να την παρακολουθεί από μακριά, και όταν ο ζαβολιάρης καλύτερός της φίλος γίνεται περίεργα προστατευτικός απέναντί της, η Meghan αισθάνεται ότι κάθε τι που γνωρίζει πρόκειται να αλλάξει.
Αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ την αλήθεια- ότι είναι η κόρη ενός μυθικού βασιλιά των ξωτικών και ότι είναι ένα πιόνι σε ένα θανάσιμο πόλεμο. Τώρα η Meghan θα μάθει πόσο μακριά πρόκειται να φτάσει για να σώσει κάποιον που νοιάζεται, για να σταματήσει ένα μυστηριώδες κακό που κανένα ξωτικό πλάσμα δε τολμά να αντιμετωπίσει, και για ερωτευτεί έναν νέο πρίγκιπα που θα προτιμούσε να τη δει νεκρή παρά να την αφήσει να αγγίξει την παγωμένη του καρδιά.

Οι σκέψεις μου:
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί άργησα τόσο πολύ να διαβάσω αυτό το βιβλίο… Να ναι καλά η Book Blogger Recommendation Challenge, χάρη στην οποία αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία σε αυτό το βιβλίο..
Από την στιγμή που άνοιξα αυτό το βιβλίο, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Και φυσικά με το που το τελείωσα, έτρεξα να βρω και τα άλλα βιβλία της σειράς για να διαβάσω! Τι ωραία που το 4ο βιβλίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Οκτώβρη! J

Ας επικεντρωθούμε όμως στο πρώτο βιβλίο. Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού που ενώ ξεκινά ένα ταξίδι για να σώσει κάποιον αγαπημένο της, καταλήγει να είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον ενός κόσμου, που μέχρι πρότινος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή του.
Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού η Meghan αλλάζει- ανακαλύπτει την αληθινή της φύση, μισή άνθρωπος, μισή ξωτικό, μαθαίνει ότι έχει δυνάμεις που κρύβονται ακόμα αλλά την καθιστούν το επίκεντρο της προσοχής των κατοίκων του Nevernever, παύει πλέον να είναι φοβισμένη και απερίσκεπτη και μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που παρουσιάζονται με μεγαλύτερη επιτυχία.
Κρυμμένες αλήθειες, επισφαλείς συμμαχίες, άγνωστοι εχθροί και μια αποστολή σε έναν πρωτόγνωρο και μαγικό κόσμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Iron Fey Series- Book One
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails