Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αρτέμης Φάουλ (Artemis Fowl #1)- Eoin Colfer

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Ο δωδεκάχρονος Αρτέμης Φάουλ είναι εκατομμυριούχος, ιδιοφυία – και, πάνω απ’ όλα, ένας εγκληματικός εγκέφαλος. Αλλά ούτε ο Αρτέμης δεν γνωρίζει με τι τα έχει βάλει όταν απαγάγει μια νεράιδα, την Χόλυ Σορτ.  Δεν πρόκειται για τις νεράιδες των παραμυθιών- οι συγκεκριμένες είναι επικίνδυνες!  Γεμάτο απρόσμενες ανατροπές, το βιβλίο Artemis Fowl είναι μια καθηλωτική, μαγική περιπέτεια.Οι σκέψεις μου:
Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που πρωτοδιάβασα αυτό το βιβλίο, αλλά ακόμα το θεωρώ ένα από τα αγαπημένα μου. Για αυτό και όταν μέσω του Net Galley μου δόθηκε η ευκαιρία να το διαβάσω και στα αγγλικά (καθώς έχει εκδοθεί και στα ελληνικά, και το έχω διαβάσει άπειρες φορές) δε δίστασα στιγμή! Άλλωστε το να διαβάζεις ένα βιβλίο στην αρχική γλώσσα που γράφτηκε έχει μια ιδιαίτερη μαγεία.
Ένας από τους λόγους που αγαπώ αυτό το βιβλίο είναι ο κεντρικός χαρακτήρας. Ο Αρτέμης είναι πανέξυπνο και υπεροπτικό δωδεκάχρονο που βάζει τα γυαλιά σ’ όλους. Είναι μοναδικό να τον βλέπεις να καταστρώνει σχέδια και να τα διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία, γιατί πολύ απλά είναι μια ιδιοφυία και κανείς δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί… Ή μάλλον σχεδόν κανείς… καθώς στο πρόσωπο των ξωτικών ο Αρτέμης βρίσκει έναν άξιο αντίπαλο. Βλέπετε, τα ξωτικά της ιστορίας είναι πολύ διαφορετικά από τα κλασσικά ξωτικά- βασίζονται πολύ περισσότερο στην τεχνολογία τους, που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη χάρη σε μια ακόμα ιδιοφυία του βιβλίου που θα λατρέψετε, παρά στη μαγεία.
Αυτό το βιβλίο μπορεί να απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μικρούς αναγνώστες, είναι όμως παράλληλα αρκετά έξυπνο και διασκεδαστικό ώστε να το απολαύσουν και μεγαλύτερες ηλικίες.
Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο στην επίσημη σελίδα της σειράς: www.artemisfowl.com

*Thanks to Net Galley and Disney-Hyperion for providing me a galley of the book.


Βαθμολογία: 4/5
Artemis Fowl Series- Book One2 σχόλια:

Αλίκη Σκούφα είπε...

Το διάβασα μετά από πρόταση πορωμένης φίλης για τη συγκεκριμένη σειρά και δεν ήμουν μικρή!! Από τότε έχω διαβάσει μέχρι και το τρίτο και αν η λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω δεν ήταν τόσο τεράστια θα τα είχα ήδη διαβάσει και τα υπόλλοιπα!!!

Είναι καταπληκτική ιστορία, με έναν εντελώς διαφορετικό ήρωα από αυτά που είχαμε συνηθίσει και έχει πάρα πολύ πλάκα!!!

Creative Mind είπε...

Εγώ έχω διαβάσει μέχρι και το τέταρτο βιβλίο της σειράς, το οποίο δε με ξετρέλανε όσο τα προηγούμενα, για να σου πω την αλήθεια... Αλλά διάβασα μερικά κεφάλαια από το πέμπτο βιβλίο, και μου άρεσε, οπότε θα συνεχίσω να διαβάζω τη σειρά...
Όσο για τη λίστα με τα βιβλία... δε σταματάω να προσθέτω καινούργια!! Να δω πότε θα τα διαβάσω όλα αυτά!! :)

Related Posts with Thumbnails