Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΈΟΝ: Η αναγέννηση του δράκου- Alison Goodman

***Eon: Dragoneye Reborn-READ THIS REVIEW IN ENGLISH***Ο νεαρός Έον εκπαιδεύεται σκληρά για να γίνει Δρακομάτης. Κι ενώ δε διαθέτει τη σωματική δύναμη των άλλων υποψηφίων, καταφέρνει, χάρη στον ασυνήθιστο δεσμό του με τουε ενεργειακούς δράκους, να αναδειχθεί νικητής.
Ο Έον, όμως κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό: στην πραγματικότητα ονομάζεται Εόνα κι είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι που, παραβαίνοντας κάθε νόμο, αγωνίζεται για να δώσει στην αυτοκρατορία τη χαμένη της αίγλη.
Τώρα θα πρέπει να βρει το θάρρος και την εσωτερική δύναμη να πολεμήσει ενάντια σ’αυτούς που θέλουν να της στερήσουν τη μαγική της δύναμη αλλά και την ίδια της τη ζωή…
Μια απρόοπτη, ασυμβίβαστη ηρωίδα σ’ ένα μυθιστόρημα φαντασίας που ανανεώνει το είδος.

Οι σκέψεις μου: 

Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω οτιδήποτε έχει σχέση με δράκους και με την ανατολική κουλτούρα. Οπότε ένα βιβλίο εμπνευσμένο από την πλούσια μυθολογία της Κίνας και της Ιαπωνίας, και με δράκους να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πλοκή του, ήταν αναμενόμενο ότι θα μου αρέσει.

Ωστόσο, η Alison Goodman δε μένει απλά στην περιγραφή ενός φανταστικού κόσμου και της ιστορίας του. Θέτει ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί όλους μας: «αποδοχή του εαυτού μας». Πρωταγωνιστής-πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι ένα κορίτσι που υποκρίνεται ότι είναι αγόρι προκειμένου να μπει σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα και ο αναγνώστης από την αρχή μπαίνει στο δίλημμα: να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ή όχι. Φυσικά, αν αποκαλυφθεί η αλήθεια, η Εόνα θα μπορέσει να είναι ο εαυτός της, αλλά μάλλον δε θα κρατήσει για πολύ, γιατί η τιμωρία για αυτό που κάνει είναι ο θάνατος.. Πόσο, λοιπόν, αξίζει να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να είσαι περήφανος γι ’αυτό που είσαι;

Ο Έον είναι ένας χαρακτήρας που θα αγγίξει την ψυχή των αναγνωστών. Προετοιμαστείτε όμως να θυμώσετε, να αγανακτήσετε μαζί του καθώς δεν είναι ένας τέλειος χαρακτήρας-απεναντίας, κάνει αρκετά λάθη μέχρι να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να φερθεί. Γι’ αυτό και είναι αληθινός, για αυτό και μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί του.

ΕΟΝ #1
Βαθμολογία: 4/5
Εκδόσεις: Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails