Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Good Omens- Neil Gaiman, Terry Pratchett

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Υπάρχει μια διακριτή υποψία ερχομού του Αρμαγεδδών στον αέρα. Σύμφωνα με το Σωστές και Ακριβείς Προφητείες της Agnes Nutter, Μάγισσας ( γραμμένο το 1655), ο κόσμος θα καταστραφεί κάποιο Σάββατο. Για την ακρίβεια, το επόμενο Σάββατο. Επομένως, οι στρατιές του Καλού και του Κακού συγκεντρώνονται, οι Τέσσερεις Μοτοσικλετιστές της Αποκάλυψης μαρσάρουν, και οι τελευταίοι δυο εναπομείναντες  κυνηγοί μαγισσών ετοιμάζονται να πολεμήσουν τον καλό αγώνα, οπλισμένοι με απαρχαιωμένες οδηγίες και καρφίτσες. Στην πραγματικότητα, όλα φαίνονται να πηγαίνουν σύμφωνα με το Θεϊκό Σχέδιο.
Μόνο που ένας κάπως «ιδιότροπος» άγγελος και ένας δαίμονας που «ζει με την ταχύτητα»- καθένας από τους οποίους έχει ζήσει ανάμεσα στους θνητούς για πολλές χιλιετίες και έχει γίνει ιδιαίτερα λάτρης του lifestyle μας- δεν είναι ιδιαίτερα ανυπόμονοι για την επερχόμενη αναρπαγή. Για να καταφέρουν ο Crowley και ο Aziraphale να το σταματήσουν, θα πρέπει να βρουν και να σκοτώσουν τον Αντίχριστο ( που είναι κρίμα, γιατί είναι καλό παιδί). Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: δεν ξέρουν που βρίσκεται. . . 

Οι σκέψεις μου:

Κι όμως! Ένα βιβλίο που έχει ως κεντρικό θέμα το τέλος του κόσμου, τον ερχομό του Αντίχριστου και των Τεσσάρων Καβαλάρηδων μπορεί να είναι διασκεδαστικό!

Δύο από τους πιο καταξιωμένους συγγραφείς της εποχής μας, ο Neil Gaiman (Coraline, Αστερόσκονη) και ο Terry Pratchett (Discworld), ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια ευφάνταστη και χιουμοριστική ιστορία που θα σας συνεπάρει! Χρειάζεται λίγη ώρα για να συνηθίσετε το ύφος του βιβλίου, αυτό όμως μη σας αποτρέπει από το να το διαβάσετε..Θα χάσετε πολύ γέλιο!


Βαθμολογία: 5/5


6 σχόλια:

Auggie είπε...

I've actually had this on my TBR list for a while! It's sitting in my bookshelf waiting to be picked up again. Thank you for the review!

Creative Mind είπε...

:) Thanks for dropping by, Auggie! If you like Neil Gaiman, you're definately going to love this book! Let me know when you'll read it!

Gina Gao είπε...

This is a good review. It sounds interesting, and I might even like it. I will plan to read this book in the near future.

www.modernworld4.blogspot.com

Creative Mind είπε...

Thank you for your kind words! I hope you like the book! Feel free to contact me when you'll read it, if you have any comments!

Ανώνυμος είπε...

Αααααχ το λιμπίστηκα!Μπράβο αγαπημένη μου φίλη για την όμορφη παρουσίαση!!!

Creative Mind είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση μου, και ελπίζω να σου αρέσει ακόμα περισσότερο το βιβλίο! :-)

Related Posts with Thumbnails