Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

A Discovery of Witches - Deborah Harkness

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ωκεανίδα!!!


Ένα πλούσια εφευρετικό μυθιστόρημα σχετικά με έναν αιωνόβιο βρικόλακα, μια μαγεμένη μάγισσα και το μυστηριώδες χειρόγραφο που τους ενώνει.

Βαθιά μέσα στα ράφια της βιβλιοθήκης Bodleian της Οξφόρδης, η νεαρή επιστήμων Diana Bishop επικαλείται άθελά της  ένα μαγεμένο αλχημικό χειρόγραφο κατά τη διάρκεια της έρευνάς της. Καταγόμενη από μια παλιά και διακεκριμένη γενιά μαγισσών, η Diana δε θέλει καμία σχέση με τη μαγεία, έτσι μετά από μια φευγαλέα ματιά και μερικές σημειώσεις εξορίζει το βιβλίο πίσω στα ράφια. Αλλά η ανακάλυψή της προκαλεί αναταραχή σ’ έναν φανταστικό υπόκοσμο, και ορδές δαιμόνων, μαγισσών και βρικολάκων σύντομα καταφτάνουν στη βιβλιοθήκη. Η Diana έπεσε τυχαία πάνω σ’ ένα πολυπόθητο θησαυρό χαμένο εδώ κι αιώνες- και είναι το μοναδικό πλάσμα που μπορεί να λύσει τα μάγια που τον κρατούν κρυμμένο.

Η πρωτοεμφανιζόμενη μυθιστοριογράφος Deborah Harkness έχει δημιουργήσει ένα υπνωτικό και εθιστικό ανάγνωσμα, με ίσα μέρη ιστορίας και μαγείας, ρομαντισμού και αγωνίας. Η Diana είναι μια τολμηρή ηρωίδα που συναντά τον ισάξιό της στο πρόσωπο του γενετιστή βρικόλακα Matthew Clairmont, και σταδιακά ελκύεται προς αυτόν καθώς η συμμαχία τους εξελίσσεται σε μία σχέση που παραβιάζει αρχαία ταμπού. Αυτή η έξυπνη, μελετημένη ιστορία θυμίζει τα μυθιστορήματα της Anne Rice, αλλά είναι τόσο σύγχρονο και αισθησιακό όσο η σειρά Twilight- με μια έξτρα δόση ιστορικού ρεαλισμού.

Οι σκέψεις μου:

Κατά τη γνώμη μου η παρομοίωση του βιβλίου με το “Twilight” είναι ανεπιτυχής καθώς απλά δε συγκρίνεται!

Το βιβλίο δεν περιέχει απλά μια ιστορία φαντασίας, αλλά είναι διανθισμένο με τις γνώσεις της συγγραφέως περί ιστορίας, αλχημείας και επιστήμης που το καθιστούν ένα μοναδικό και απολαυστικό ανάγνωσμα. Οι λεπτομέρειες που παραθέτει για τα παραπάνω ζητήματα είναι εκπληκτικές, και παρόλο που μπορεί σε κάποια σημεία να κουράσουν τους λιγότερο υπομονετικούς από εμάς, όλοι θα θαυμάσουν τον εξαίσιο τρόπο με τον οποίο η Deborah υφαίνει τις ακαδημαϊκές της γνώσεις στον ιστό της ιστορίας.

Όσο για τους χαρακτήρες, η Diana είναι μια πανέξυπνη, δυναμική και κάπως πεισματάρα γυναίκα και ο Matthew επίσης πανέξυπνος, εντυπωσιακός και κάπως υπερπροστατευτικός άντρας, με μεγάλη αγάπη για την επιστήμη, την τέχνη και τη λογοτεχνία. Από τη στιγμή που οι δυο τους αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανεύρεση του χειρογράφου, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.
Βέβαια, αυτή η συνεργασία τους προκαλεί των κόσμο των μαγικών πλασμάτων – στον οποίο κανόνας είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών πλασμάτων πρέπει να είναι αυστηρά τυπικές-και καθιστούν τη Diana το επίκεντρο της οργής των μαγισσών. Οι μάγοι ξεκινούν ένα κυνηγητό κατά της Diana και δε διστάζουν να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να αποκτήσουν το χειρόγραφο αυτό. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η συγγραφέας μέσα σε μια ιστορία φαντασίας καταγράφει με εξαιρετικό τρόπο το γεγονός ότι άνθρωποι αποποιούνται της ευθύνης τους για αδίστακτες και απάνθρωπες πράξεις τους κρυμμένοι πίσω από «ανώτερες εντολές» και «ανθρωπισμό».

Ετοιμαστείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο με δυνατούς χαρακτήρες, άρτια δόμηση μαγικού συστήματος και τρομερή πλοκή που θα σας αιχμαλωτίσει από τις πρώτες του σελίδες.


All Souls Trilogy- Book One
Αξιολόγηση: 4/5


2 σχόλια:

Lucie είπε...

I like your review in English and I definitely have to read this one...
Great review!

Creative Mind είπε...

Thank you for your kind words!! :) feel free to share with me your thoughts on this book when you read it!!

Related Posts with Thumbnails