Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

So many books, so little time! (#2)

Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι της 13 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, θα βρείτε στη HELEXPO παζάρι βιβλίων στο οποίο συμμετέχουν 150 εκδότες με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70%. 

Οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές, και έχει βιβλία για όλα τα γούστα! Μη διστάσετε λοιπόν να την επισκεφτείτε!! Εγώ φυσικά δεν έχασα ευκαιρία, και το Σαββατοκύριακο που ήμουν Θεσσαλονίκη την τίμησα με την παρουσία μου!! :D Έφυγα φορτωμένη με ιστορίες και ποιήματα του Edgar Allan Poe, με το "Κρυφό παράθυρο" του Stephen King και με το θρυλικό "Φαρενάιτ 451" του Ray Bradbury. Εσείς;

Κρυφό Παράθυρο- Stephen King
"... Ένα μισοξεχασμένο παράθυρο: ένα παράθυρο που προσφέρει μια κοινή θέα, αλλά από μια ολωσδιόλου διαφορετική οπτική γωνία, που μετατρέπει το κοινότυπο σε ασυνήθιστο. Δουλειά του συγγραφέα είναι να κοιτά απ'το παράθυρο και να περιγράφει τα όσα βλέπει. Μερικές φορές όμως τα παράθυρα σπάνε. Αυτή, πιστεύω, είναι κι η μεγάλη έγνοια αυτού του βιβλίου: τι συμβαίνει στον παρατηρητή με τα έκθαμβα μάτια, όταν το παράθυρο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό σπάσει, κι αρχίσουν να εκσφενδονίζονται θρύψαλα από τα τζάμια;"

Εκδόσεις: Επιλογή

ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451- Ray Bradbury

Το ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451 μαζί με το "1984" του Όργουελ και το "Θαυμαστό Νέο Κόσμο" του Χάξλευ, αποτελούν μιαν άτυπη τριλογία που αναφέρεται στον ολοκληρωτισμό ενός μέλλοντος που ελέγχεται από τηλε-οπτικά μέσα και μια κατασταλτική πολιτική στο όνομα του "κοινού καλού". Το πλαίσιο του ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451 είναι μια κοινωνία όπου τα βιβλία είναι απαγορευμένα, η μνήμη και η γνώση αποτελούν έγκλημα και η αποχαύνωση του μέση πολίτη στην τηλεθέαση το υπέρτατο αγαθό που πρέπει η κοινωνία να προφυλάξει. Ένα βιβλίο που έχει κατακτήσει τον τίτλο του κλασικού, που θεωρήθηκε ως ένα από τα χαρακτηριστικά βιβλία του αιώνα μας, γραμμένο με λυρισμό και πάθος, ανησυχητικά επίκαιρο στον προβληματισμό του.

Εκδόσεις: Παρά Πέντε

Για τα βιβλία του Πόε, θα σας μιλήσω μια άλλη φορά, καθώς ετοιμάζω ένα αφιέρωμα σ'αυτόν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails