Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

The Eternity Cure- Julie Kagawa

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***


Σύνοψη:
Η Allison Sekemoto έχει ορκιστεί να σώσει τον sire της, Kanin, τον οποίο κρατά αιχμάλωτο και βασανίζει ο σχιζοφρενής βρικόλακας Sarren. Το κάλεσμα του αίματος την οδηγεί πίσω, εκεί απ' όπου ξεκίνησε- στο New Covington και στο Fringe, και σε ένα βρικόλακα που μπορεί να τη θέλει νεκρή, αλλά μπορεί να γίνει σύμμαχός της.

Καθώς η Allie αντιμετωπίζει συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ένα νέο στέλεχος του ιού Red Lung που αποδεκάτισε την ανθρωπότητα εμφανίζεται απειλώντας και ανθρώπους και βρικόλακες.

Οι σκέψεις μου:
Η αλήθεια είναι πως με τόσα βιβλία που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια με ήρωες τους βρικόλακες, αυτοί έχουν χάσει κάτι από την αίγλη και το μυστήριο που τους περιέβαλε. Αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινής μας ζωής- είτε διαβάζουμε γι' αυτούς στα βιβλία, είτε βλέπουμε κάποια από τις πολλές σειρές και ταινίες που έχουν βγει.

Ποίο είναι λοιπόν το στοιχείο που κάνει τα βιβλία της Julie Kagawa να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα τόσα βιβλία που κυκλοφορούν; Πρώτα απ' όλα, η ίδια η συγγραφέας. Έχοντας ξεκινήσει τη συγγραφικής της πορεία με βιβλία στα οποία κεντρικοί ήρωες ήταν νεράιδες, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα καταπιαστεί με βρικόλακες και ότι θα καταφέρει να γράψει εξίσου δυνατά βιβλία.

Και γιατί τα βιβλία της με θέμα τους βρικόλακες είναι πετυχημένα; Όχι μόνο λόγω του στοιχείου του post apocalyptic που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις μέρες μας, αλλά και επειδή οι βρικόλακες εμφανίζονται στην αρχετυπική μορφή τους, όπως τους γνωρίσαμε μέσα από τις αφηγήσεις του Bram Stoker και της Anne Rice- επικίνδυνοι, μερικοί μάλιστα και παράφρονες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτοί που μάχονται για την ανθρωπότητα και ιδανικά όπως η οικογένεια και η φιλία. Άλλωστε, όπως λέει και ο Kanin στην Allison " Θα είσαι πάντοτε ένα τέρας- αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις. Αλλά το τι είδους τέρας θα γίνεις εξαρτάται από εσένα."

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα σ' αυτό το βιβλίο είναι η ανάπτυξη των χαρακτήρων. Η Julie Kagawa δεν αρκέστηκε στην παρουσίαση ενός ήρωα ως "καλού" ή "κακού", αλλά στο δεύτερο βιβλίο αποκαλύπτει κι άλλες πτυχές των χαρακτήρων, και τους βλέπουμε να δείχνουν σιγά σιγά έναν διαφορετικό εαυτό από αυτόν που γνωρίσαμε (και αντιπαθήσαμε, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις!) στο πρώτο βιβλίο, ενώ παράλληλα οι μεταξύ τους σχέσεις είναι πλέον πιο ώριμες, ειλικρινείς και ουσιαστικές.

Τα βιβλία της σειράς The Blood of Eden διαφέρουν από τα υπόλοιπα του είδους τους και όλοι οι φαν του φανταστικού θα τα λατρέψουν!!


 *Thanks to NetGalley and Harlequin for providing me this galley.

The Blood of Eden-Book Two
Βαθμολογία: 5/5

1 σχόλιο:

Lucie είπε...

I liked Julie Kagawa's previous works so I will try this one too. Glad you spend a great time with this vampires book.

Related Posts with Thumbnails