Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

The Fairy Godmother- Mercedes Lackey

**Read this review in ENGLISH**

Στη χώρα των 500 Βασιλείων, αν δεν μπορείς να παίξεις τον θρυλικό ρόλο που σου έχει δοθεί, η ζωή δεν είναι παραμύθι.
Η Elena Klovis υποτίθεται ότι θα ήταν η Σταχτοπούτα του βασιλείου της- αλλά η μοίρα την άφησε με έναν τελείως ακατάλληλο πρίγκιπα! Αποφασισμένη να μην μείνει με τη μητριά της και τις κόρες τις, η Elena φεύγει για να βρει μια νέα δουλειά -και καταλήγει να γίνει η Νεραϊδονονά για τη χώρα. Αλλά το να τα βάζεις με «Την Παράδοση» δεν ήταν εύκολη δουλειά. Πράγματι, δεν χρειαζόταν να κοιμηθεί στην καμινάδα, αλλά έπρεπε να τα βγάλει πέρα με αλαζόνες πρίγκιπες που συνεχώς προσπαθούσαν να έχουν ανώτερη θέση στην ιστορία. Στην πραγματικότητα ένας από αυτούς ήταν τόσο πεισματάρης ώστε η Elena δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να τον μεταμορφώσει σε γαϊδουράκι.
Παρόλα αυτά, η πρακτική της φύση δεν μπορούσε να τον αφήσει να περιφέρεται στη χώρα, με αποτέλεσμα να πάρει το γαιδουράκι - εε, τον πρίγκιπα!- σπίτι της για να του διδάξει κάποια μαθήματα. Ταυτόχρονα έπρεπε να έχει στο μυαλό της ότι η εναντίωση στην Παράδοση μπορεί να οδηγήσει τον καθένα μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη ψάρια-μερικές φορές στην κυριολεξία!
Και έτσι αρχίζει μια ολοκαίνουρια ιστορία…


Η συγγραφέας στήνει έναν μαγικό κόσμο, προσφέροντας διαρκώς στον αναγνώστη λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος. Θα τον περιέγραφα ως έναν ιστό αράχνης, περίπλοκο και ντελικάτο, και τις Fairy Godmothers ως τις υφάντρες που με επιδεξιότητα χειρίζονται τους κανόνες του μαγικού συστήματος που επικρατεί έτσι ώστε να αποφύγουν την καταστροφή.
Πραγματικά, το να είσαι Fairy Godmother δεν είναι εύκολη δουλειά- πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση, έξυπνη, διορατική και να μη τα χάνεις απέναντι στις δυσκολίες. Δεν μπορεί οποιαδήποτε κοπέλα να τα βάλει με την Παράδοση.
Τι είναι αυτό; Είναι η μαγεία που κινεί τον κόσμο των 500 Βασιλείων και ωθεί ανθρώπους να πάρουν το ρόλο ηρώων των παραμυθιών. Μερικές φορές όμως, οι καταστάσεις δεν ευνοούν το “happy ending” οπότε οι Fairy Godmothers αναλαμβάνουν να “ξεγελάσουν” την Παράδοση και να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μπορεί όταν ήμασταν μικρές να θέλαμε να γίνουμε πριγκίπισσες των παραμυθιών, μετά όμως από αυτό το βιβλίο πολλές θα αναθεωρήσουμε και θα θέλουμε να γίνουμε Fairy Godmothers… πολύ πιο κουλ!!
Ένα ευχάριστο βιβλίο που ξεχειλίζει από μαγεία. Ένα παραμύθι στο οποίο οι ήρωες είναι έξυπνοι και που οι σχέσεις τους είναι αληθινές.

Μπορείτε να το παραγγείλετε σ'αυτή την ιστοσελίδα.

Βαθμολογία: 4/5
Tale of the Five Hundred Kingdoms- Book One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails