Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Hex Hall- Rachel Hawkins

***READ THIS REVIEW IN ENGLISH***

Πριν από 3 χρόνια, η Sophie Mercer ανακάλυψε ότι είναι μάγισσα. Γεγονός που την έχει βάλει σε μερικούς μπελάδες. Η μη-προικισμένη μητέρα της έχει υπάρξει όσο πιο υποστηρικτική γινόταν, συμβουλευόμενη τον αποξενωμένο πατέρα της Sophie- έναν αινιγματικό Ευρωπαίο μάγο-μόνο όταν ήταν απαραίτητο. Αλλά όταν η Sophie τραβάει αρκετή προσοχή των ανθρώπων εξαιτίας ενός ξορκιού για τον σχολικό χορό που πήγε στραβά , είναι ο πατέρας της αυτός που αποφασίζει την τιμωρία της: εξορία στο Hex Hall, ένα απομονωμένο αναμορφωτικό σχολείο για τα απρόσεκτα Prodigium*, δηλαδή μάγισσες, νεράιδες και shapesifters.

Μέχρι το τέλος της πρώτης μέρας ανάμεσα στα υπόλοιπα «φρικιά», η Sophie μετράει ήδη: τρεις ισχυρούς εχθρούς που μοιάζουν με supermodels, ένα μάταιο έρωτα για έναν πανέμορφο μάγο, ένα ανατριχιαστικό φάντασμα που την ακολουθεί και μια καινούργια συγκάτοικο που τυχαίνει να είναι το πιο μισητό πλάσμα και η μοναδική βρικόλακας στο σχολείο. Ακόμη χειρότερα, η Sophie σύντομα μαθαίνει ότι ένας άγνωστος θηρευτής έχει επιτεθεί σε μαθητές, και η μοναδική φίλη της είναι ο βασικός ύποπτος.

Καθώς μια σειρά μυστηρίων που παγώνουν το αίμα ξετυλίγεται, η Sophie ετοιμάζεται για μια μεγαλύτερη απειλή: μια αρχαία μυστική κοινωνία αποφασισμένη να καταστρέψει όλα τα Prodigium, ειδικά αυτήν.

*Prodigium=θαύμα (λατινικά)
Οι σκέψεις μου:
Αστείο, ευανάγνωστο, γεμάτο εκπλήξεις. Ότι ακριβώς χρειαζόμουν αυτή την περίοδο για να ξεφύγω από την καθημερινότητα της εξεταστικής.
Χρησιμοποιώντας μια κλασσική συνταγή για νεανικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας καταφέρνει να κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία και να δώσει ένα απροσδόκητο τέλος που σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις αμέσως το επόμενο βιβλίο της σειράς. Και να σημειώσω ότι είναι το πρώτο της βιβλίο.
Ένα βιβλίο που απόλαυσα πραγματικά και μια σειρά που σίγουρα θα συνεχίσω να τη διαβάζω! Go Sophie!!
Αγαπημένη ατάκα:
"Good luck explaining to God that you used to spank one of his heavenly beings."
Mom gave a startled laugh. "Sophie!"
"What? You did. I hope you like hot weather, Mom, that's all I'm saying." 


Βαθμολογία: 4/5
Hex Hall Series- Book One

2 σχόλια:

Kate Evangelista είπε...

I always love checking out international blogs. I think you have a great thing going here. :-)

Creative Mind είπε...

Thank you for your kind words! I just finished reading the first chapter and I am enjoying the story so far! :)

Related Posts with Thumbnails